26 Απρ 2024
READING

ΙΚΕΑ second hand και βιωσιμότητα 

2 MIN READ

ΙΚΕΑ second hand και βιωσιμότητα 

ΙΚΕΑ second hand και βιωσιμότητα 

Το IKEA, ο μεγαλύτερος λιανοπωλητής επίπλων στον κόσμο, θα ανοίξει ένα κατάστημα μεταχειρισμένων επίπλων IKEA στη Σουηδία ως μέρος των προσπαθειών του για την επίτευξη των κλιματικών στόχων που έχει θέσει για τον εαυτό του έως το 2030.

Το κατάστημα στο Eskilstuna δυτικά της Στοκχόλμης, μετά την επιδιόρθωση των μεταχειρισμένων επίπλων σε ένα παρακείμενο κατάστημα επισκευής, θα πουλάει τα αντικείμενα κάτω από την αρχική τους τιμή.

Τα προϊόντα προέρχονται από δημοτικά κέντρα ανακύκλωσης στην περιοχή, όπου οι άνθρωποι μπορούν να δωρίσουν τα έπιπλα τους.

Το IKEA έχει ως στόχο να είναι μια εταιρεία κυκλικής οικονομίας – αυτή η προσπάθεια  περιλαμβάνει τη χρήση ανανεώσιμων ή ανακυκλωμένων υλικών μόνο και τη βοήθεια των πελατών να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των προϊόντων τους – έως το 2030.

Στοχεύει στη μείωση περισσότερων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.Κάνει μια τεράστια αναπροσαρμογή και ένα από τα κλειδιά για την επίτευξη των στόχων της είναι να καταφέρει να βοηθήσει τους πελάτες να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των προϊόντων τους.

Το κατάστημα, το οποίο βρίσκεται σε ένα εμπορικό κέντρο που επικεντρώνεται στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση, θα ήταν μια μαθησιακή εμπειρία για το ΙΚΕΑ σχετικά με τα μεταχειρισμένα προϊόντα και τον τρόπο προσέλκυσης αγοραστών.

Το εμπορικό κέντρο έχει πολλά στοιχεία που σχετίζονται με τις σκέψεις των πελατών όσον αφορά τα μεταχειρισμένα καταστήματα λιανικής πώλησης καθώς και το τι προκαλεί τους πελάτες να δωρίσουν προϊόντα.

Το ΙΚΕΑ θα αξιολογήσει το έργο μετά από έξι μήνες και στη συνέχεια θα αποφασίσει εάν θα το διαθέσει σε περισσότερες αγορές.

Το κατάστημα ανήκει στον Όμιλο Ingka, ο οποίος διαθέτει τα περισσότερα καταστήματα IKEA και είναι στρατηγικός συνεργάτης, καθώς και δικαιοδόχος της μάρκας Inter IKEA.

Ο Όμιλος Ingka νωρίτερα αυτό το μήνα δήλωσε ότι κυκλοφόρησε ένα σχέδιο εξαγοράς σε πολλά από τα καταστήματά του, σύμφωνα με τα οποία οι άνθρωποι λαμβάνουν κουπόνια ως αντάλλαγμα για τα παλιά τους έπιπλα IKEA τα οποία στη συνέχεια ανακυκλώνουν μεταπωλούν ή δωρίζουν στο κατάστημα.

Η κυκλική οικονομία είναι μια σύγχρονη απαίτηση από τους καταναλωτές οι οποίοι “πιέζουν” και τις εταιρείες να ακολουθήσουν αυτή την προσέγγιση.Η χρήση των πόρων με μια μακροπρόθεσμη οπτική είναι κυρίαρχη ανάγκη για τις νεότερες γενιές και αυτό αποτελεί στρατηγική των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.