19 Απρ 2024
READING

583.000 παραγγελίες το δευτερόλεπτο και 76 δις.δολάρια πωλήσεις

2 MIN READ

583.000 παραγγελίες το δευτερόλεπτο και 76 δις.δολάρια πωλήσεις

583.000 παραγγελίες το δευτερόλεπτο και 76 δις.δολάρια πωλήσεις

H «Singles Day» έχει ήδη κάνει ρεκόρ πωλήσεων 74 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα 11 ημερών καθώς η οικονομία της Κίνας ανακάμπτει από την πανδημία.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba λανσάρισε για πρώτη φορά την εκδήλωση Singles Day πριν από 11 χρόνια για να συμπέσει με την ανεπίσημη κινεζική εκδήλωση που γιορτάζει το singledom στις 11 Νοεμβρίου.

Η εκδήλωση έχει σταθερά διογκωθεί και ξεπερνά τη Black Friday σε πωλήσεις, φιλοξενώντας εκατοντάδες χιλιάδες μάρκες, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών και ευρωπαϊκών εμπορικών σημάτων, όπως οι Macy’s και Asos, καθώς και πολυτελείς μάρκες που επιθυμούν να προσελκύσουν νέους αγοραστές.

Περίπου 250.000 μάρκες παγκοσμίως συμμετείχαν στην εκδήλωση από την 1η Νοεμβρίου έως τις 11 Νοεμβρίου, με 2.600 από αυτές να συμμετάσχουν για πρώτη φορά.

Ο κινεζικός γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου έχει ήδη αρχίσει να εξαργυρώνει την οικονομική ανάκαμψη της Κίνας, καθώς η εμβληματική εκδήλωση ηλεκτρονικού εμπορίου ξεπέρασε όλες τις προβλέψεις.

Από την 1η Νοεμβρίου το Alibaba έχει πουλήσει περισσότερα από 26 εκατομμύρια είδη με έκπτωση.Στην πλατφόρμα υπάρχει γκάμα πάνω από δύο εκατομμύρια κωδικοί-προιόντα να πωλούνται φέτος, περισσότερο από το διπλάσιο πέρυσι.

Οι παραγγελίες έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ φτάνοντας στο ανώτατο όριο των 583.000 ανά δευτερόλεπτο. Αυτά τα συγκλονιστικά στοιχεία σημαίνουν ότι το Alibaba έχει ήδη λάβει 16 φορές περισσότερες παραγγελίες σε αξία από ό, τι το Amazon κατά την 48ωρη εκδήλωση Prime Day τον περασμένο μήνα.

Η επιτυχία της Singles Day έχει επεκταθεί σε ολόκληρη τη χώρα, βλέποντας τον αντίπαλο JD.com της Alibaba να καταγράφει πωλήσεις 30,23 δισεκατομμυρίων δολαρίων εντός των πρώτων 10 λεπτών της εκδήλωσης.

Ενώ η εκδήλωση σηματοδοτεί ένα θετικό βήμα για την οικονομία της Κίνας, έρχεται καθώς οι τεχνολογικοί γίγαντες της χώρας αντιμετωπίζουν αυξανόμενες κυβερνητικές ρυθμίσεις που επιδιώκουν να θέσουν αυστηρά όρια στην κυριαρχία της αγοράς τους.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.