23 Απρ 2024
READING

Τι θα μπορούσε να σημαίνει ένα εμβόλιο για το λιανικό εμπόριο

2 MIN READ

Τι θα μπορούσε να σημαίνει ένα εμβόλιο για το λιανικό εμπόριο

Τι θα μπορούσε να σημαίνει ένα εμβόλιο για το λιανικό εμπόριο

Τη Δευτέρα το πρωί, όταν η VF Corp. ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για να εξαγοράσει την Supreme ο όμιλος ενδυμάτων πιθανότατα πίστευε ότι θα αυτά θα ήταν τα καλύτερα νέα του λιανικού εμπορίου για πολύ καιρό.

Αλλά επισκιάστηκε γρήγορα από την είδηση ότι ο φαρμακευτικός γίγαντας Pfizer έχει καταλήξει σε ένα εμβόλιο που λέει ότι είναι 90% αποτελεσματικό έναντι του COVID-19.

Η εξάπλωση της πανδημίας σε όλο τον κόσμο με περισσότερα κρούσματα και θανάτους και το γεγονός ότι η κατάσταση είναι δυσοίωνη τόσο για ανθρώπινη υγεία όσο και για την οικονομία οδηγεί σε μεγάλα προβλήματα.

Νωρίτερα φέτος, όταν τα καταστήματα αναγκάστηκαν να κλείσουν σε μια προσπάθεια να συγκρατήσουν την πανδημία, οι περισσότεροι λιανοπωλητές χτυπήθηκαν σκληρά, ακόμη και όταν το ηλεκτρονικό εμπόριο αυξήθηκε.

Αρκετοί πήγαν σε πτώχευση και άλλοι πιέστηκαν στα οριά τους. Τα super market και οι μαζικοί έμποροι, στους οποίους επιτρέπεται να παραμείνουν ανοιχτοί όπως το Amazon, που πωλούν στο διαδίκτυο, όλοι αυτοί τα πήγαν πολύ καλά.

Ενώ οι retailers όλων των κλάδων δημιούργησαν ή επέκτειναν τις επιλογές BOPIS και διατήρησαν πρωτόκολλα ασφαλή για COVID στα καταστήματά τους καθώς άνοιξαν ξανά, εναποθέτουν όλες τις ελπίδες τους για να επανέλθουν στο φυσιολογικό στην ανάπτυξη ενός εμβολίου.

Η αναζωπύρωση της πανδημίας με το 2ο κύμα ήταν αποθαρρυντική για τους λιανοπωλητές που αναζητούν ευκαιρίες ανάκαμψης ενώ αντιμετωπίζουν τους περιορισμούς και το κλείσιμο των καταστημάτων.

Μέχρι να υπάρξει ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, δεν θα μπορέσουμε να ξέρουμε πώς θα είναι η αγορά αλλά μόλις υπάρξει ένα εμβόλιο που αποδειχθεί αποτελεσματικό, θα δούμε πολύ μεγάλη ανάκαμψη.

Τα πρώτα θα επωφεληθούν από αυτό θα είναι πιθανώς εστιατόρια, μπαρ, ξενοδοχεία και συνεδριακά κέντρα καθώς αυτές οι κατηγορίες επιχειρήσεων έχουν πολύ μεγάλο πλήγμα.

Στο εγγύς μέλλον, η πανδημία θα εξακολουθεί να κυριαρχεί. Ενώ η ανακοίνωση της Pfizer ήταν μια εξαιρετική είδηση, θα χρειαστούν τουλάχιστον μήνες πριν να διαδοθεί ευρέως η διανομή και χρήση του εμβολίου.

Σε γενικές γραμμές ο αντίκτυπος ενός εμβολίου εξαρτάται τόσο από την αποτελεσματικότητα όσο και από τον αριθμό των ατόμων που επιλέγουν να το πάρουν.

Εάν έχουμε ένα αρκετά αποτελεσματικό εμβόλιο από 70% έως 90% και ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού κάνει το εμβόλιο θα πάμε προς τη σωστή κατεύθυνση κάποιου βαθμού κανονικότητας καθώς κατευθυνόμαστε στο 2021 το δεύτερο, τρίτο και τέταρτο τρίμηνο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.