20 Απρ 2024
READING

Οι Κινέζοι αγοραστές αγοράζουν λιγότερα ξένα προϊόντα

3 MIN READ

Οι Κινέζοι αγοραστές αγοράζουν λιγότερα ξένα προϊόντα

Οι Κινέζοι αγοραστές αγοράζουν λιγότερα ξένα προϊόντα

Η ζήτηση για εισαγόμενα είδη από Κινέζους καταναλωτές δεν είναι τόσο ισχυρή όσο πριν, σύμφωνα με έρευνα στην Κίνα.

Παραμένει μια ισχυρή ζήτηση, αλλά υπάρχει λιγότερη για τα εισαγόμενα προϊόντα από ό, τι πριν από ένα χρόνο σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Greater China.

Τα ξένα προϊόντα σε κατηγορίες όπως τα καλλυντικά και τα συμπληρώματα υγείας εξακολουθούν να είναι δημοφιλή, αλλά η ζήτηση έχει μειωθεί.Αυτό ισχύει επίσης για τα ηλεκτρονικά, όπου οι κινεζικές μάρκες έχουν “χτίσει” πολύ δυνατή παρουσία με τις δικές τους μάρκες.

Αποτυπώνεται στην έρευνα ότι υπάρχει ένα είδος αλλαγής στη ζήτηση των καταναλωτών με τρόπο που η εισαγωγή δεν είναι η μόνη επιλογή.Ο κύριος μοχλός αυτής της αλλαγής δεν είναι η πολιτική αντιπαλότητα με την Αμερική.

Είναι περισσότερο ηεμπιστοσύνη, η εμπιστοσύνη στις κινεζικές μάρκες που χτίστηκε με την πάροδο των ετών αφού πλέον κατασκευάζονται περισσότερα προϊόντα καλής ποιότητας στην Κίνα.Η Apple είναι ένα καλό παράδειγμα. Σχεδιασμένο στην Καλιφόρνια, αλλά κατασκευασμένο στην Κίνα. Έτσι, η Κίνα μπορεί να παράγει καλά προϊόντα.

Το εθνικιστικό συναίσθημα μπορεί να διαδραματίζει ρόλο, αλλά δεν είναι ο «κύριος λόγος» για την ασθενέστερη ζήτηση για εισαγόμενα προϊόντα.

Μήνες εμπορικών εντάσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας οδήγησαν σε ανησυχίες ότι οι καταναλωτές και από τις δύο πλευρές θα μπορούσαν να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα του άλλου προς υποστήριξη της χώρας τους.

Οι Κινέζοι χρήστες μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης έχουν επίσης κάνει σαφές για μετάβαση από αμερικανικά προϊόντα στο να αγοράζουν τοπικά προϊόντα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε κατά τη διάρκεια της αγοραστικής ημέρας Singles Day, ενός από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά φεστιβάλ αγορών στον κόσμο που ξεκίνησαν στην Κίνα. Συνήθως πραγματοποιείται στις 11 Νοεμβρίου και μερικές φορές αναφέρεται ως 11.11.

Η εκδήλωση, η οποία επεκτάθηκε φέτος, ξεκίνησε την 1η Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται σήμερα σε αντίθεση με τα 24ωρα φεστιβάλ των προηγούμενων ετών.

Ο κινεζικός γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba δήλωσε ότι οι πωλήσεις σημείωσαν ρεκόρ στα 56,26 δισεκατομμύρια δολάρια από τις 12:30 π.μ. ώρα Πεκίνου την Τετάρτη.

Τα ισχυρά ποσοστά πωλήσεων δεν οφείλονται στην «εκδίκηση» της αγοράς, αλλά παραμένουν συνδεδεμένα με την κρίση του κοροναϊού.Είναι περισσότερο σαν να πρέπει να ξοδεύουν οι Κινέζοι γιατί έχουν εξοικονομήσει χρήματα και δεν μπορούν να ταξιδέψουν.

Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην Κίνα είναι υψηλή.Η πανδημία, τουλάχιστον στην έρευνά, είναι πίσω από αυτές. Βλέπουν τον υπόλοιπο κόσμο να αγωνίζεται, αλλά οι Κινέζοι καταναλωτές είναι πολύ σίγουροι για τη δύναμη της κινεζικής οικονομίας.

Σε άλλη έρευνα της Kearney αποτυπώθηκε ότι η ανάκαμψη των καταναλωτών ήταν πολύ ισχυρότερη από το αναμενόμενο. Ωστόσο, γίνεται πιο δύσκολο πλέον για τις εταιρείες να προσελκύσουν νέους χρήστες στις διαδικτυακές εφαρμογές αγορών.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο αναπτύσσεται εδώ και αρκετό καιρό, οπότε η ικανότητα να προσελκύεις νέους πελάτες αρχίζει να βρίσκει δυσκολίες.

Η Κίνα ανέκαμψε πολύ πιο γρήγορα από τον υπόλοιπο κόσμο και σε συνδυασμό με τον τεράστιο πληθυσμό της και την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας διεκδικεί με σοβαρές πιθανότητες την πρώτη θέση σε δύναμη σε όλο τον κόσμο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.