25 Απρ 2024
READING

Έρευνα | Ρεκόρ ποσοστό των Αμερικανών που υποστηρίζει τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας

2 MIN READ

Έρευνα | Ρεκόρ ποσοστό των Αμερικανών που υποστηρίζει τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας

Έρευνα | Ρεκόρ  ποσοστό των Αμερικανών που υποστηρίζει τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας

Λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η νόμιμη βιομηχανία κάνναβης σημείωσε μεγάλη νίκη με πέντε πολιτείες να εγκρίνουν μέτρα για τη χρήση από ενήλικες και ιατρική νομιμοποίηση  μια νέα δημοσκόπηση της Gallup αναφέρει ότι το 68% των Αμερικανών πιστεύουν ότι η μαριχουάνα πρέπει να είναι νόμιμη.

Αυτό είναι το υψηλότερο ποσοστό υποστήριξης που καταγράφηκε ποτέ σε μια εθνική δημοσκόπηση της Gallup και καταγράφει ότι σχεδόν επτά στους δέκα Αμερικανούς τάσσονται υπέρ της νομιμοποίησης.

Είναι επίσης ένα ζήτημα που φαίνεται να υπερβαίνει τα δημογραφικά στοιχεία της ηλικίας. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 55% των ενηλίκων ηλικίας 65 ετών και άνω υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση της χρήσης από ενήλικες.

Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει κάπως ένα κομματικό χάσμα. Μόνο το 48% των ερωτηθέντων που δηλώνουν Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση, μια πτώση από τα τελευταία χρόνια.

Ο αριθμός αυτός έρχεται σε αντίθεση με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που αναφέρουν ότι το 83% των Δημοκρατών και το 72% των Ανεξαρτήτων υποστηρίζουν τη νομιμοποίηση.

Σε μια δημόσια δήλωση, ο Erik Altieri, εκτελεστικός διευθυντής της NORML, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού με έδρα την Ουάσινγκτον, επικεντρώθηκε στη νομιμοποίηση της μαριχουάνας, πιστεύει ότι τα ευρήματα της Gallup συνάδουν με τα συναισθήματα που εξέφρασαν οι Αμερικανοί τόσο στις εκλογές όσο και στο κάλπη.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Αμερικανών ευνοεί τον τερματισμό των αποτυχημένων πολιτικών απαγόρευσης της μαριχουάνας και την αντικατάσταση της με μια πολιτική νομιμοποίησης, ρύθμισης, φορολογίας και δημόσιας εκπαίδευσης.

Στις 3 Νοεμβρίου, η Αριζόνα, η Μοντάνα, το Νιου Τζέρσεϊ και η Νότια Ντακότα ψήφισαν για τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας που χρησιμοποιεί ενήλικες, ενώ το Μισισιπή ενέκρινε τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης.

Με τα αποτελέσματα των εκλογών, 15 πολιτείες έχουν πλέον νόμιμες αγορές για ενήλικες, ενώ 36 πολιτείες έχουν νόμους για την πρόσβαση στη μαριχουάνα.

Δεν υπάρχει τύπος αγοραστή και σήμερα, οι ψηφοφόροι κάθε ηλικίας και σχεδόν σε κάθε περιοχή της χώρας συμφωνούν ότι η μαριχουάνα πρέπει να είναι νόμιμη.

Είναι ενδιαφέρον, το 1969, όταν η Gallup διεξήγαγε για πρώτη φορά μια δημοσκόπηση σχετικά με τη νομιμοποίηση, μόνο το 12% των Αμερικανών ήταν υπέρ αυτής.

Αυτό το ποσοστό διπλασιάστηκε το 1996, όταν η Καλιφόρνια έγινε η πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ που νομιμοποίησε την ιατρική κάνναβη. Εκείνη την εποχή, το 25% των Αμερικανών είπε ότι η μαριχουάνα πρέπει να είναι νόμιμη για άτομα ηλικίας 21 ετών και άνω.

Από το 2012, όταν το Κολοράντο και η Ουάσιγκτον ήταν οι μόνες δύο πολιτείες που νομιμοποίησαν τη χρήση ενηλίκων, η δημόσια υποστήριξη για νομιμοποίηση έχει κερδίσει περίπου 20 ποσοστιαίες μονάδες. Από το 2013, η πλειοψηφία των Αμερικανών υποστηρίζει τη νομιμοποίηση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.