26 Απρ 2024
READING

Ξενοδοχείο βγαλμένο από βιντεοπαιχνίδι γίνεται; Γίνεται!

3 MIN READ

Ξενοδοχείο βγαλμένο από βιντεοπαιχνίδι γίνεται; Γίνεται!

Ξενοδοχείο βγαλμένο από βιντεοπαιχνίδι γίνεται; Γίνεται!

Καθώς κάποιες τεχνολογίες καθίστανται παρωχημένες, οι μάρκες πρέπει να προσαρμοστούν ή να εγκαταλείψουν. Πάρτε παράδειγμα την Kodak, τη κυρίαρχη εταιρεία φωτογραφικών μηχανών που έχει στραφεί πλέον στα φαρμακευτικά προϊόντα.

Μερικές φορές οι μάρκες εξελίσσονται  προσφέροντας ό,τι καλύτερο μπορούν με βάση τα πλεονεκτήματά τους και μερικές φορές επαναπροσδιορίζονται πλήρως για να προσφέρουν κάτι νέο. Και μερικές φορές – ή ελάχιστες – γίνονται ξενοδοχεία.

Η Atari, από τις πρώτες καινοτόμες εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών, πρόκειται να ξεκινήσει, αλλάζοντας εντελώς πορεία πλεύσης ,μια σειρά από νέα ξενοδοχεία.

Το Atari Hotel, το οποίο αναπτύσσεται επί του παρόντος για την πρώτη του εμφάνιση στο Λας Βέγκας, θα συνδυάσει την ρετρό εμφάνιση της μάρκας με τη φιλοξενία , εστιάζοντας στα βιντεοπαιχνίδια και σε ένα μέρος όπου είναι πλέον γόνιμο να πραγματοποιείται το ηλεκτρονικό σπορ.

Το Scottsdale, GSD Group με έδρα την Αριζόνα ανακοίνωσε την ιδέα του ξενοδοχείου τον Ιανουάριο. Σχεδιασμένο από την αρχιτεκτονική εταιρεία Gensler με παγκόσμιο κύρος , το κτίριο εμφανίζεται με το λογότυπο Atari σε σχήμα Α.

Η κάπως απροσδόκητη αυτή ιδέα προέρχεται από τον επιχειρηματία και συνεργάτη του Ομίλου GSD Napoleon Smith III, ο οποίος έχει αναπτύξει ένα σκεπτικό που αναβιώνει με επιτυχία παλιές και ξεχασμένες μάρκες. 

Αφού είδε ένα πουκάμισο Atari σε έναν χαρακτήρα του σόου του Netflix, Stranger Things, ο Smith συνειδητοποίησε ότι η μάρκα, η οποία κυκλοφόρησε το 1972, είχε ανεκμετάλλευτο δυναμικό σε έναν κόσμο όπου τα βιντεοπαιχνίδια έχουν γίνει επιχείρηση δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Κάποτε ήταν η μουσική, έπειτα οι ταινίες και τώρα βλέπεις τα παιχνίδια να αρχίζουν να υιοθετούν την ποπ κουλτούρα.

Η ιδέα του ξενοδοχείου που δημιούργησε αυτός και ο Όμιλος GSD στοχεύουν να προσελκύσουν τόσο σοβαρούς παίκτες βιντεοπαιχνιδιών όσο και οικογένειες που στο παρελθόν μπορεί να έχουν πάει σε μέρη όπως το Hard Rock Hotel με θέμα τη μουσική ή το Planet Hollywood με θέμα τις ταινίες.

Ο Σμιθ περιγράφει την αισθητική του ξενοδοχείου ως ένα μείγμα της δυστοπίας του cyberpunk και της νοσταλγίας της δεκαετίας του ’80.

Για τους παίκτες, ο Smith εξισώνει τις προσφορές του ξενοδοχείου με κάτι σαν “ένα σύγχρονο ταξίδι για ψάρεμα”, όπου μια ομάδα φίλων θα μαζευόταν για μια απόδραση το Σαββατοκύριακο με στόχο μια δραστηριότητα. 

Τα δωμάτια θα είναι εξοπλισμένα με πρόσβαση σε πολλαπλά συστήματα παιχνιδιών και σε μια βιβλιοθήκη παιχνιδιών, με συνδέσεις υψηλής ταχύτητας και τηλεοράσεις μεγάλης οθόνης. 

Ο Smith λέει ότι το ξενοδοχείο θα μπορούσε να είναι το βέλτιστο περιβάλλον για την παρουσίαση νέων προϊόντων από τα στούντιο παιχνιδιών ή ως δοκιμαστικός χώρος για νέα έργα που βρίσκονται υπό ανάπτυξη. Κυρίως, λέει, θα είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν τα βιντεοπαιχνίδια το επίκεντρο των διακοπών τους.

Βέβαια, το αν η ιδέα μπορεί να δελεάσει αρκετά μια αγορά είναι ασαφές. Τα ξενοδοχεία με θέμα την ποπ κουλτούρα λειτουργούν σε συγκεκριμένα περιβάλλοντα. Στα θεματικά πάρκα της Disney βασίζονται σε έναν ισχυρό κατάλογο ταινιών και χαρακτήρων και έχουν το προφανές πλεονέκτημα ότι συνδέονται με μεγάλα αξιοθέατα.

Το Atari και τα βιντεοπαιχνίδια μπορεί να είναι περισσότερο αμφιλεγόμενα συγκριτικά με τα παραπάνω. Τα βιντεοπαιχνίδια παίζονται κυρίως στο σπίτι με εξοπλισμό που ήδη έχουν οι παίχτες.

Σε μια χρονιά που μαστίζεται από την πανδημία, όταν τα ξενοδοχεία και οι κλάδοι που βασίζονται στη φιλοξενία όπως το Λας Βέγκας συνεχίζουν να αγωνίζονται, η μελλοντική ζήτηση είναι δύσκολο να προβλεφθεί.

Εάν ο Σμιθ έχει δίκιο, ένας νέος τρόπος που μπορεί να δώσει ξανά ζωή στην βιομηχανία και την οικονομία , είναι η αναγέννηση και ο επαναπροσδιορισμός της δραστηριότητας “γερασμένων” εταιρειών σε κάτι νέο και πρωτοπόρο.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.