26 Απρ 2024
READING

H McDonald’s με καινούργια στρατηγική

2 MIN READ

H McDonald’s με καινούργια στρατηγική

H McDonald’s με καινούργια στρατηγική

Η εταιρεία παρουσίασε το νέο συνολικό επιχειρηματικό της σχέδιο σε επενδυτές το οποίο θα διαρκέσει περίπου τρία χρόνια. Με την ονομασία “Accelerating the Arches”, αυτή η νέα στρατηγική πρωτοβουλία έχει τρεις κύριους πυλώνες.

Μια ανανεωμένη δέσμευση για βασικά προϊόντα μενού όπως μπιφτέκια, κοτόπουλο και καφέ για να ικανοποιήσει τη ζήτηση προϊόντων που είναι οικεία προς τους καταναλωτές.

Διπλασιάζοντας αυτό που αποκαλεί “3 D”, ψηφιακή, παράδοση και κίνηση, μεγιστοποιώντας παράλληλα το marketing «επενδύοντας σε νέες, πολιτισμικά σχετικές προσεγγίσεις για την αποτελεσματική επικοινωνία της ιστορίας της μάρκας, του φαγητού και του σκοπού».

Η εταιρεία τους τελευταίους 12 μήνες, επικεντρώθηκε στον τρόπο με τον οποίο η McDonald’s μπορεί να δημιουργήσει βαθύτερες συνδέσεις και να κάνει τους πελάτες πιο αφοσιωμένους στην μάρκα.

 Δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο marketing και στο πώς μπορεί να συνδεθεί καλύτερα με τους καταναλωτές με εμπνευσμένο, συναισθηματικά φορτισμένο και πολιτιστικά δημιουργικό έργο, γιατί έτσι θα πραγματοποιηθεί η στενή σύνδεση με τον κόσμο.

Η μάρκα McDonalds λειτουργεί σε μερικά διαφορετικά επίπεδα. Είναι μια μεγάλη εταιρική μάρκα, αλλά διαθέτει επίσης 14.000 εστιατόρια που λειτουργούν κάποια και ως franchise.

Η μάρκα πιστεύει ότι μπορεί να ενισχύσει τη δημιουργική της παραγωγή, μέσω αυτού που αποκαλεί «αλήθειες των θαυμαστών».

Αυτήν την εβδομάδα, η McDonald’s λανσάρει μια νέα εθνική διαφημιστική καμπάνια με την ονομασία “Served Here”, η οποία πραγματεύεται  την ποπ κουλτούρα. Διαθέτει τρία νέα σημεία, δεν επικεντρώνονται σε μια νέα προσφορά ή ένα νέο στοιχείο του μενού, αλλά στο πώς η εταιρεία πραγματοποιεί και άλλες ενέργειες πέρα από την παραγωγή και την διανομή φαγητού.

Μία ενέργεια του είναι η δημιουργία του Ronald McDonald House. «Ένα χαρακτηριστικό του  έργου που κάνει για να βοηθήσει τα άρρωστα παιδιά και τις οικογένειές τους. Ο σκοπός τους είναι να δωρίζουν 10 εκατομμύρια γεύματα μέσω τους προγράμματος « Thank you meals».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.