19 Απρ 2024
READING

Η γενιά Ζ και το ενδιαφέρον της για την ψυχική της υγεία

2 MIN READ

Η γενιά Ζ και το ενδιαφέρον της για την ψυχική της υγεία

Η γενιά Ζ και το ενδιαφέρον της για την ψυχική της υγεία

Εν μέσω lockdown, ανεργίας και αυξημένης μοναξιάς και άγχους, η πανδημία έχει προκαλέσει δυσκολίες στην ψυχική υγεία των ανθρώπων.

Για να αποδεσμεύσουν αυτά τα συναισθήματα, πολλοί άνθρωποι αναζητούν συμβουλευτική, με τις νεότερες γενιές να είναι πρόθυμες να αντιμετωπίσουν και να βελτιώσουν την ψυχική τους υγεία.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την YouGov αποκαλύπτει αυξημένο ενδιαφέρον για θεραπεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι Gen Zers είναι πιο πιθανό να έχουν ζητήσει συμβουλευτική σε σύγκριση με τις παλαιότερες γενιές.

Τον Οκτώβριο του 2020, το 23% των 18 έως 24 ετών λένε ότι έχουν αναζητήσει συμβουλευτική ψυχικής υγείας, αύξηση δέκα εκατοστιαίων μονάδων από τον Απρίλιο και υψηλότερο ποσοστό όλων των ηλικιακών κατηγοριών.

Συνολικά, το 14% των Αμερικανών ενηλίκων έχουν ζητήσει συμβουλευτική ψυχικής υγείας, με το 22% των ατόμων ηλικίας 25 έως 34 ετών και μόνο το 5% των άνω των 55 ετών να το κάνουν.

Με τους περιορισμούς που εξακολουθούν να ισχύουν σε κάποιο βαθμό σε ολόκληρη τη χώρα, είναι πιθανό πολλές από αυτές τις συνεδρίες θεραπείας να γίνουν εξ αποστάσεως.

Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι είναι εξοικειωμένοι στην αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών μέσα απο τα smartphone τους, κάτι που είναι καλό νέο για τις εταιρείες τηλεθεραπείας που χρησιμοποιούν εφαρμογές για να παρέχουν υποστήριξη ψυχικής υγείας.

Πράγματι, οι νεοσύστατες εταιρείες ψυχικής υγείας συγκέντρωσαν 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, περισσότερο από ό, τι το 2019.

Αλλά η παρακολούθηση της θεραπείας για πρώτη φορά μπορεί να είναι εφοβιστική – ειδικά εάν η συνεδρία είναι online.

Η γενιά Ζ όπως και οι millennials ενδιαφέρονται για την ψυχική τους υγεία και αυτη η περίοδος είναι δύσκολη για όλους πολύ περισσότερο για τους νέους ανθρώπους στους οποίους περιορίζεται η κοινωνική τους ζωή την οποία έχουν ανάγκη σε αυτή την φάση της ζωής τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.