Διαφημίσεις μέσω της πανδημίας

Το καλοκαίρι που πέρασε ήταν εστιασμένο στο να πείσουν οι διαφημίσεις τους καταναλωτές να κάνουν κοινωνικά απομακρυσμένα διαλείμματα από τη ζοφερή πραγματικότητα. Οι διαφημιστές τώρα επιστρέφουν στην πανδημία ορίζοντας την ως το επίκεντρο των διαφημίσεων τους, για τις αγορές των διακοπών που ξεκινούν αυτόν τον μήνα.

Οι αμερικανικές εταιρείες, από κατασκευαστές αυτοκινήτων έως λιανοπωλητές, πιέζονται να κάνουν την εορταστική περίοδο των αγορών επιτυχημένη, αφού οι λιανικές πωλήσεις κατέρρευσαν νωρίτερα αυτό το έτος, καθώς εκατομμύρια Αμερικάνοι έχασαν θέσεις εργασίας και μείωσαν τα έξοδα τους. 

Οι διαφημιστές αντιμετωπίζουν την πρόκληση του να πείσουν τους καταναλωτές να ανοίξουν τα πορτοφόλια τους για τις διακοπές, ακόμη και όταν η πανδημία μαστίζει ξανά στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. 

Καθώς ξεκινούν νέες καμπάνιες, οι μάρκες αισθάνονται ότι είναι δική τους ευθύνη να εμπνεύσουν την αισιοδοξία για το επόμενο έτος, αλλά και να συμμεριστούν την «πληγή που έχουν οι άνθρωποι», δήλωσε ο Jason Schragger, επικεφαλής στο διαφημιστικό γραφείο Saatchi & Saatchi.

 Η εμβληματική καμπάνια της Carmaker Lexus, “December to Remember”, η οποία περιλαμβάνει αυτοκίνητα τυλιγμένα σε τεράστια κόκκινα τόξα σε γραφικά χιονισμένα μονοπάτια, θα επικεντρωθεί στον διαφορετικό ρόλο που έπαιξαν οι αυτοκινητόδρομοι φέτος, καθώς οι άνθρωποι αναζήτησαν τρόπους για να γιορτάσουν τα γενέθλια, τις επετείους και άλλα σημαντικά γεγονότα παρά τις εντολές εγκλεισμού στο σπίτι.

Νέα τηλεοπτικά διαφημιστικά που ξεκινούν παρουσιάζουν οικογένειες και φίλους που κάνουν πάρτι αποφοίτησης οδηγώντας τα οχήματά  Lexus.

Σε ένα άλλο σποτ, ένας άντρας χαιρετά τα παιδιά και τα εγγόνια του από απόσταση καθώς περνάνε, κουνώντας ένα χαρτί που γράφει «Χρόνια πολλά, παππού». «Θέλαμε να διασφαλίσουμε ότι δεν θα προωθήσουμε μεγάλες συγκεντρώσεις ανθρώπων», δήλωσε η Lisa Materazzo, αντιπρόεδρος marketing της Lexus.

Είναι ωραίο να έχουμε μια ζωντανή αλληλεπίδραση, και αυτό μπορεί να συμβεί όταν είμαστε ασφαλείς στο αυτοκίνητο και οδηγούμε στο δρόμο.Το να παραμένουμε ενωμένοι κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι το μήνυμα πίσω από τις διαφημίσεις για το πολυκατάστημα Macy’s, του οποίου οι βιτρίνες και η ύπαρξη του Santaland ήταν ορόσημα των διακοπών από τα τέλη του 19ου αιώνα. 

Ένα παρόμοιο θέμα δείχνει σε διαφήμιση της η εταιρεία Etsy.O , κατά την οποία μια γυναίκα  που έχει καιρό να δει τον εγγονό της ανοίγει ένα δώρο όπου βρίσκεται μια  χειροποίητη κούκλα και ταιριάζει με μια εικόνα που είχε σχεδιάσει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here