22 Απρ 2024
READING

Το Tiny Living της ΙΚΕΑ

2 MIN READ

Το Tiny Living της ΙΚΕΑ

Το Tiny Living της ΙΚΕΑ

Η εταιρεία Escape Homes που ασχολείται με κατασκευές συνεργάστηκε με την Ikea για τη δημιουργία του Tiny Home Project της πολυεθνικής εταιρείας.

Σύμφωνα με την παρουσίαση της Ikea για το έργο το μικρό σπίτι με τροχούς εμπνεύστηκε από την ώθηση που υπάρχει προς τη «βιωσιμότητα και την καινοτομία».

«Η στρατηγική αειφορίας της Ikea’s People and Planet Positive είναι ο χάρτης πορείας μας», δήλωσε η διευθύντρια της αειφορίας της εταιρείας επίπλων Jennifer Keesson σε ένα βίντεο που εξηγεί το έργο. «Θέλουμε να καλύψουμε τις ανάγκες των γενεών σήμερα χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τις ανάγκες των γενεών στο μέλλον».

Η συνεργασία μεταξύ της Ikea και της Escape Homes αποτελείται από μια μονάδα 57 τετραγωνικών μέτρων με υπνοδωμάτιο, σαλόνι, κουζίνα και μπάνιο. Η έκδοση Ikea, η οποία έχει την ίδια διάταξη με την αρχική, τώρα προσφέρεται για 63.350$.

Το Tiny Living είναι μια πολύ “hot” τάση που έχει γίνει πιο σύνηθες καθώς οι άνθρωποι απομακρύνονται από πόλεις, πολυσύχναστα διαμερίσματα λόγω του COVID-19 και κατευθύνονται σε δικούς ασφαλείς χώρους.

Η κυκλική οικονομία έχει ως προσέγγιση την απόλυτη και μακροπρόθεσμη χρήση  των πόρων και μαζί με την ανάγκη για μια βιώσιμη ανάπτυξη έχει οδηγήσει σε αυτή την προσέγγιση των μικρών σπιτιών.

Γίνεται μια επαναφορά στο παρελθόν όπου οι άνθρωποι ζούσαν σε μικρότερα σπίτια, δεν σπαταλούσαν πολλή ενέργεια για την συντήρηση των σπιτιών και η επαφή με την φύση ήταν καθοριστική.

Είναι επίσης μια “άσκηση” λιτότητας και οικονομίας ώστε οι άνθρωποι να περιορίζουν το αποτύπωμα τους στον πλανήτη και οι πόροι να είναι δίκαια μοιρασμένοι και επαρκείς για όλους.

Η διακόσμηση της Ikea προσφέρεται για αυτή την μικροσκοπική διαβίωση και ο σκοπός της για την ιδέα του “The Ikea Tiny Home Project” ήταν να εμπνεύσουν τους καταναλωτές να φέρουν τη βιωσιμότητα στη ζωή τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.