27 Απρ 2024
READING

Οι μεταφορές με αεροπλάνα την εποχή της πανδημίας

3 MIN READ

Οι μεταφορές με αεροπλάνα την εποχή της πανδημίας

Οι μεταφορές με αεροπλάνα την εποχή της πανδημίας

Η πανδημία  έχει δημιουργήσει μια παγκόσμια κρίση στην αγορά των  αεροπορικών φορτίων και οι retailers αισθάνονται αυτή την κρίση.

Ορισμένα προϊόντα φθάνουν ένα μήνα αργότερα από τον εκτιμώμενο χρόνο και το κόστος των αεροπορικών ναύλων έχει διπλασιαστεί σε ορισμένες περιπτώσεις. Διάφορα εύθραυστα είδη φθάνουν συχνά αεροπορικώς, ώστε να διατηρηθεί η ακεραιότητα τους.

Η ρίζα του προβλήματος είναι η πτώση των αεροπορικών ταξιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία ανάγκασε τους αερομεταφορείς να μειώσουν δραστικά τις πτήσεις για να περιορίσουν τις απώλειές τους, αφαιρώντας τη χωρητικότητα του αεροπορικού φορτίου από την αγορά και αυξάνοντας τις τιμές.

Περίπου το ήμισυ της παγκόσμιας ζήτησης αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών καλύπτεται συνήθως από τις αποθήκες των επιβατικών αεροσκαφών. Αυτό σημαίνει ότι μια πτήση προς Ελλάδα ή την Ισλανδία μπορεί να συνδυαστεί και με την μεταφορά προϊόντων όπως φέτα ή μπακαλιάρο αντίστοιχα.

Τα νέα στοιχεία για τον Covid-19, ο εγκλεισμός και o περιορισμός των ταξιδιών είχαν μεγάλο αντίκτυπο στα διεθνή ταξίδια, ενώ η εγχώρια ζήτηση έχει ανακάμψει. Η ζήτηση για διεθνή αεροπορικά ταξίδια μειώθηκε σχεδόν στο 90% τον Σεπτέμβριο ,συγκριτικά με έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών.

Βλέποντας ένα φωτεινό σημείο σε κατά τα άλλα σκοτεινά τοπία, οι United, Delta και American φέτος άρχισαν να πραγματοποιούν πτήσεις μόνο για την μεταφορά φορτίων. Και οι τρεις είχαν ήδη επιχειρήσεις φορτίου, αλλά τα αγαθά των πελατών τους συνήθως πετούσαν μέσω των επιβατικών πτήσεων. 

Αυτό που ξεκίνησε ως πτήσεις ειδικά για φορτία για τη μεταφορά προστατευτικού εξοπλισμού και άλλων ιατρικών αντικειμένων στην αρχή της πανδημίας έχει επεκταθεί. 

Οι αεροπορικές εταιρείες αναδιάταξαν τα αεροσκάφη τους για να βοηθήσουν στην παράδοση προϊόντων, ενδυμάτων, ηλεκτρονικών ειδών, ψαριών και φαρμακευτικών προϊόντων, λένε στελέχη.

Ο αντιπρόεδρος εμπορικών φορτίων της American Airlines δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία σημείωσε αύξηση στις αποστολές Botox προς τις ΗΠΑ αυτή την άνοιξη. «Δεν είχαμε δει ποτέ τέτοιες ποσότητες».Η χωρητικότητα παραμένει περιορισμένη, καθιστώντας το αεροπορικό φορτίο πιο ακριβό.

Το τέταρτο τρίμηνο είναι η περίοδος αιχμής του αεροπορικού φορτίου καθώς συμπίπτει με την περίοδο των διακοπών, μια αύξηση που θα μπορούσε να οδηγήσει τις τιμές ακόμη υψηλότερα, ειδικά χωρίς τη συνήθη αύξηση των αεροπορικών ταξιδιών για τους επιβάτες που συμβαίνει εκείνη την εποχή του έτους.

Η μετάβαση σε ακόμη περισσότερες διαδικτυακές αγορές θα μπορούσε να διατηρήσει τα ποσοστά αεροπορικού φορτίου ψηλά για τους επόμενους μήνες.

Η χωρητικότητα επιστρέφει και τελικά οι τιμές πέφτουν και τελικά θα φτάσουμε στο προηγούμενο επίπεδο, αλλά παίρνει πολύ περισσότερο χρόνο από ό, τι είχε προβλεφθεί.

Η Delta πιθανότατα θα σταματήσει να μεταφέρει φορτία, εάν η πανδημία αρχίσει και υποχωρεί, δηλώνοντας όμως ότι τα φορτία εξακολουθούν να αποτελούν μέρος των σχεδίων της Delta για το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Άλλες επιχειρήσεις προετοιμάζονται για τη σχετική ανθεκτικότητα των αεροπορικών φορτίων. Η Boeing τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι η ζήτηση φορτίου είναι πιο σταθερή σε σύγκριση με τη ζήτηση ταξιδιού επιβατών, η οποία αναμένει ότι θα συνεχίσει να είναι αρκετά περιορισμένη.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.