19 Απρ 2024
READING

Η αύξηση των διαδικτυακών αγορών στις επόμενες 60 ημέρες

2 MIN READ

Η αύξηση των διαδικτυακών αγορών στις επόμενες 60 ημέρες

Η αύξηση των διαδικτυακών αγορών στις επόμενες 60 ημέρες

Ακόμα και όταν το ηλεκτρονικό εμπόριο σημείωσε σημαντικά κέρδη κατά τη διάρκεια της διακοπής λειτουργίας των καταστημάτων στα αρχικά στάδια της πανδημίας, δεν θα μπορούσε να συγκριθεί με το κέρδος των διαδικτυακών επιχειρήσεων που θα κάνουν τις επόμενες 60 ημέρες.

Μια νέα μελέτη που μόλις κυκλοφόρησε από την Deloitte παρουσιάζει τα σχέδια των αγοραστών των ΗΠΑ που σκοπεύουν να ξοδέψουν σχεδόν τα δύο τρίτα του προϋπολογισμού των Χριστουγεννιάτικων διακοπών τους στο διαδίκτυο.

Δεδομένου ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο βρίσκεται επί του παρόντος περίπου στο 15% των συνολικών λιανικών πωλήσεων αυτή είναι μια ασύλληπτη πρόβλεψη. 

Η Deloitte δεν είναι η μόνη που έχει κάνει την παραπάνω έρευνα. Η McKinsey βλέπει αύξηση 15% έως 30% στον αριθμό των καταναλωτών που πραγματοποιούν τις περισσότερες αγορές τους στο διαδίκτυο.

Κατηγορίες όπως τα είδη παντοπωλείου και τα βασικά είδη οικιακής χρήσης είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες ηλεκτρονικού εμπορίου, ανέφερε, αλλά οι αυξήσεις λειτουργούν σε όλο το φάσμα των καταναλωτικών προϊόντων.

Αυτές είναι τολμηρές προβλέψεις αλλά δείχνουν πως θα κυλίσουν τα Χριστούγεννα του 2020. Οι καταναλωτές δεν θέλουν να μπουν σε πολυσύχναστα καταστήματα εμπορευμάτων φέτος λόγω ενός απλού λόγου: Του φόβου.

Κανείς δεν θέλει να πάει στα φυσικά καταστήματα, ειδικά εκείνοι που ζουν σε περιοχές όπου υπάρχει αρκετή διασπορά του Covid-19.

Ενώ οι αριθμοί επισκεψιμότητας λιανικής άρχισαν να αυξάνονται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και το φθινόπωρο καθώς οι καταναλωτές επέστρεψαν σε πιο τακτικές δραστηριότητες, η αλλαγή για το υπόλοιπο της χρονιάς με τις περιπτώσεις Covid να αυξάνονται και πάλι σε όλες τις χώρες είναι δεδομένη.

Οι καταναλωτές έχουν επίσης γίνει πιο άνετοι με την ιδέα να ψωνίζουν στο διαδίκτυο. Στα παντοπωλεία, μια κατηγορία που δεν είχε θέση για αρκετά χρόνια στο διαδίκτυο, η μετάβαση στην ηλεκτρονική παραγγελία έγινε στα πρώτα στάδια της πανδημίας και οι λιανοπωλητές στο χώρο είναι πιθανό να μπορούν να διατηρήσουν μεγάλο μέρος αυτής της επιχείρησης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.