27 Απρ 2024
READING

Τι αγορές θα πραγματοποιήσουν φέτος τα Χριστούγεννα οι μαμάδες;

4 MIN READ

Τι αγορές θα πραγματοποιήσουν φέτος τα Χριστούγεννα οι μαμάδες;

Τι αγορές θα πραγματοποιήσουν φέτος τα Χριστούγεννα οι μαμάδες;

Όλοι στο λιανικό εμπόριο γνωρίζουν ότι οι γυναίκες είναι οι πιο σημαντικοί πελάτες, διότι ελέγχουν ή επηρεάζουν πάνω από 70% έως 80% του συνόλου των καταναλωτικών δαπανών, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έρχονται συχνά στην δημοσιότητα.

Στην Αμερική με 126,6 εκατομμύρια ενήλικες γυναίκες σήμερα – 96,6 εκατομμύρια ηλικίας 20 έως 64 και 30 εκατομμύρια 65 και άνω – είναι ένα τεράστιο δημογραφικό τμήμα που δυσκολεύει τη σύνθεση.

Η ηλικία, η οικογενειακή κατάσταση, η εθνικότητα, το εισόδημα, η εκάστοτε απασχόληση και η οργάνωση του νοικοκυριού επηρεάζουν την επιλογή των προϊόντων . Η τελευταία – οργάνωση του νοικοκυριού – είναι η πιο σημαντική όταν πρόκειται για την εορταστική περίοδο αγορών.

Ο αριθμός των ατόμων συνήθως τα μέλη της οικογένειας όπου οι γυναίκες θα αγοράσουν πράγματα γι αυτούς , είναι κρίσιμο στοιχείο για τους λιανοπωλητές προκειμένου να κατανοήσουν και να προγραμματίσουν, ειδικά εάν οι αγορές αφορούν παιδιά, το επίκεντρο των εορταστικών διακοπών για περίπου 73,5 εκατομμύρια μητέρες που ζουν στην Αμερική

Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι οι μαμάδες μπαίνουν σε αυτήν την περίοδο των διακοπών με περισσότερο άγχος από ποτέ προκειμένου να ευχαριστήσουν και να φέρουν το φώς και την ελπίδα στις οικογένειες τους. 

Κουβαλάνε όλο το βάρος για να παρέχουν ένα νέο έτος υγιές και ευτυχισμένο, αλλά σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, πολλές καθιερωμένες παραδόσεις  διακοπών δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν . 

Ενώ οι αγορές των δώρων παραμένουν σημαντικές, δεν θα είναι το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων. Οι νέες παραδόσεις θα πάρουν τη θέση τους και ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων και αυτές οι νέες παραδόσεις μπορεί να μεταφερθούν στα επόμενα χρόνια.

«Η μαμά θα είναι ο ήρωας των διακοπών», αναφέρει η RoxAnna Sway, εκτελεστική διευθύντρια της Retail Intel, μιας εταιρείας έρευνας αγοράς. «Θα καταβάλουν επιπλέον προσπάθεια για να δουν ότι κάθε πλάνο που σχεδιάζουν για την οικογένεια τους, θα είναι όσο το δυνατόν πιο ευχάριστο», λέει, προσθέτοντας, «Και ότι όλοι είναι υγιείς ».

Οι μαμάδες θα εργαστούν σκληρά για να αντισταθμίσουν τις διαταραχές που έχουν βιώσει τα παιδιά τους φέτος. Δυστυχώς, δεν πρόκειται να λάβουν πολλή βοήθεια από παππούδες και γιαγιάδες, άλλα μέλη της οικογένειας, φίλους κ.α όπου πριν βοηθούσαν. 

Η συμμετοχή σε πάρτι και η διοργάνωση μεγάλων συγκεντρώσεων αποτελούν τις πρώτες ενέργειες που οι μαμάδες θα “διαγράψουν” από το μυαλό τους σύμφωνα με την έρευνα του Zulily. Το 40% των μητέρων που συμμετείχαν στην έρευνα ηλικίας 18 έως 55 ετών – μέση ηλικία 35 ετών άφησαν αυτές τις ιδέες ήδη πίσω τους.

Για τις μητέρες που δεν μπορούν να ξεχάσουν τη διασκέδαση, αυτές οι εκδηλώσεις θα μετακινηθούν σε εξωτερικούς χώρους, ειδικά σε πιο μέτριες κλιματικές περιοχές, οπότε  προβλέπεται ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση από προηγούμενα χρόνια για θερμαντήρες εξωτερικού χώρου και ακόμη και έπιπλα βεράντας μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.

Χωρίς τις παραδοσιακές γιορτές διακοπών, τις συναυλίες, ακόμη και τις λειτουργίες στις εκκλησίες, όλοι αισθάνονται ένα αίσθημα δυσφορίας μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα εγκλεισμού στο σπίτι.

Οι μητέρες  θα πιεστούν σκληρά για να βρουν πράγματα που πρέπει να κάνουν ώστε να διατηρήσουν το πνεύμα διακοπών στα παιδιά τους.Οι μαμάδες θα ψάξουν φέτος για πιο ανθεκτικά δώρα. Η έρευνα του Zulily εντοπίζει τρεις βασικές τάσεις δώρων για τα παιδιά φέτος:

Αγοράζοντας δώρα που μπορεί να χρησιμοποιήσει όλη η οικογένεια μαζί, όπως παζλ, παραδοσιακά επιτραπέζια παιχνίδια, κιτ χειροτεχνίας, κιτ ζωγραφικής ,βιβλία και σετ παιχνιδιού STEM, το 86% των μητέρων λένε ότι είναι σημαντικό οι οικογένειες να παίζουν και να περνούν χρόνο μαζί.

Δώρα που κάνουν τα παιδιά τους να κινούνται. Περίπου το 63% των μητέρων θέλουν τα παιδιά τους να ασχολούνται με σωματικές δραστηριότητες τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους και να περνούν λιγότερο χρόνο κοιτάζοντας οθόνες.

Δώρα που πυροδοτούν τη φαντασία των παιδιών και ενθαρρύνουν το παιχνίδι ελεύθερης μορφής. Τα παιχνίδια που ενθαρρύνουν το δημιουργικό παιχνίδι είναι στη λίστα για το 55% των μαμάδων.

Τα χρήματα που θα ξοδέψουν οι μητέρες για τα δώρα θα αφορούν την επένδυση στην ευτυχία της οικογένειας.

Γενικότερα οι γυναίκες και ακόμη περισσότερο οι γυναίκες που είναι και μητέρες και βρίσκονται σε παραγωγική ηλικία θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την Χριστουγεννιάτικη αγορά φέτος.

Βέβαια αυτό το κοινό κάθε χρόνο έχει καθοριστικό ρόλο αλλά τις περιόδους που είναι δυσκολότερες η μητέρα είναι πάντα αυτή που έχει μεγάλη σημασία για όλη την οικογένεια.

Ένας επιπλέον λόγος φέτος είναι ότι και σε επίπεδο επικοινωνίας και καμπάνιας η μητέρα και η οικογένεια γύρω της είναι πολύ σωστή και κατάλληλη στόχευση σε μια εποχή που η ανησυχία και η αβεβαιότητα κυριαρχούν.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.