27 Απρ 2024
READING

Θα αλλάξει η συμπεριφορά των καταναλωτών απέναντι στην Gap μετά από αυτό το tweet ;

2 MIN READ

Θα αλλάξει η συμπεριφορά των καταναλωτών απέναντι στην Gap μετά από αυτό το tweet ;

Θα αλλάξει η συμπεριφορά των καταναλωτών απέναντι στην Gap μετά από αυτό το tweet ;

Οι πρόσφατες προεδρικές εκλογές ήταν ένας από τους πιο αμφισβητούμενους αγώνες στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ. Ακόμη και πριν από την ψηφοφορία, υπήρχαν κάποιοι πολιτικοί και ειδικοί που μιλούσαν για την ανάγκη , οποιουδήποτε υποψηφίου κι αν βγει , να προσπαθήσει να θεραπεύσει τις βαθιές πληγές και τους διχασμούς στην αμερικανική κοινωνία.

Η GAP προφανώς συμφώνησε με αυτό το γενικό αίσθημα που υπήρχε και παρουσιάσε μια ενέργεια που περιλάμβανε  μια ανάρτηση στο Twitter με ένα hoodie, μισό μπλε και μισό κόκκινο, με τη λεζάντα: «The one thing we know, is that together, we can move forward .”

Η αντίδραση στο tweet, αν και γρήγορη ήταν αρνητικά διακείμενη προς την μάρκα. Η εταιρεία διέγραψε το tweet μέσα σε λίγες ώρες από την δημοσίευσή του. Η φωτογραφία του hoodie, όπως αποδεικνύεται, δεν ήταν πραγματικό αντικείμενο προς πώληση, αλλά απλώς εικόνες για να υποστηρίξει ένα φιλόδοξο μήνυμα.

«Από τότε που ξεκινήσαμε, είμαστε μια μάρκα που γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ ατόμων, πολιτισμών και γενεών», ανέφερε η μάρκα σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε από τους The New York Times.

«Η πρόθεση της ανάρτησής μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία παρουσίαζε ένα φούτερ μισό κόκκινο και μισό μπλε , ήταν να δείξουμε τη δύναμη της ενότητας. Ήταν πολύ νωρίς για αυτό το μήνυμα. Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι η χώρα μας θα ενωθεί και θα φέρει την θετική αλλαγή για όλους. ”

Σε ομιλία που έδωσε ο Τζο Μπάιντεν πριν την εκλογή του, ο νέος πρόεδρος της Αμερικής  ανήγγειλε παρόμοιο μήνυμα προς όλους.

«Ξέρω πόσο βαθιά και με σκληρό τρόπο έχουν ριζώσει οι αντίθετες απόψεις στη χώρα μας, για πολλά πράγματα», είπε ο κ. Μπάιντεν. «Αλλά γνωρίζω και κάτι ακόμα. Για να σημειώσουμε πρόοδο, πρέπει να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τους αντιπάλους μας ως εχθρούς. Δεν είμαστε εχθροί. Αυτό που μας φέρνει κοντά ως Αμερικάνους είναι πολύ ισχυρότερο από οτιδήποτε μπορεί να μας χωρίσει. ”

Το στρατηγικό λάθος που επήλθε μετά την ανάρτηση της Gap ακολουθήθηκε από μια ανακοίνωση τον περασμένο μήνα ότι η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει σημαντικά τον αριθμό των καταστημάτων της, κυρίως στα εμπορικά κέντρα και να επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στην ψηφιακή της επιχείρηση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.