19 Απρ 2024
READING

Το Alibaba συνεχίζει να αυξάνει τα κέρδη του παρά την πανδημία

2 MIN READ

Το Alibaba συνεχίζει να αυξάνει τα κέρδη του παρά την πανδημία

Το Alibaba συνεχίζει να αυξάνει τα κέρδη του παρά την πανδημία

Το Alibaba κατάφερε εκατοντάδες εκατομμύρια πελάτες να συγκεντρωθούν στην πλατφόρμα του, δείχνοντας μια σταθερή ανάκαμψη της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στην Κίνα.

Περισσότερες από 100 μεγάλες μάρκες, όπως η Nike, η Adidas, η L’Oreal, η Estee Lauder και η Apple πέτυχαν τεράστιες πωλήσεις μεσα από την πλατφόρμα και σχεδόν 2000 νέες μάρκες παρουσιάστηκαν στην Κίνα και εκτλοξευσαν τις πωλήσεις του.Επιπλέον 94 μάρκες έχουν ήδη επιτύχει ετήσια αύξηση 1000%. 

Η μεγάλη ανάπτυξη έρχεται κυρίως από την Singles Day που είναι μια κινεζική γιορτή που γίνεται κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου.

Η Κίνα έχει πληθυσμό 1,4 δισεκατομμυρίων ανθρώπων, καθιστώντας την την πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στον κόσμο.

Μία από τις μεγαλύτερες δημογραφικές προκλήσεις της Κίνας είναι η ανισορροπία των φύλων. Περίπου 118 αγόρια γεννιούνται για κάθε 100 κορίτσια. Ένας άλλος λόγος για την τεράστια ανισορροπία των φύλων είναι η πολιτική της Κίνας για ένα παιδί.Η πολιτική εφαρμόστηκε για πάνω από 3 δεκαετίες.

Η ανισότητα μεταξύ των φύλων βοήθησε στη δημιουργία μιας κουλτούρας εργένηδων στην Κίνα. Μερικοί από αυτούς τους εργένηδες επέλεξαν να αγκαλιάσουν το singlehood και ως εκ τούτου, δημιουργήθηκε η Singles Day.

Δεδομένου ότι η Singles Day δημιουργήθηκε από άνδρες, αναφέρεται επίσης ως Bachelors Day. Σήμερα, ωστόσο, άνδρες και γυναίκες γιορτάζουν την ημέρα.

Η Singles Day έχει γίνει η ημέρα των μεγαλύτερων διαδικτυακών αγορών στον κόσμο και έχει ξεπράσει ήδη κατά πολύ τη Black Friday και τη Cyber Monday μαζί.

Φέτος όπως κάθε χρόνο θα ξεκινήσει στις 11 Νοεμβρίου και ο κινεζικός γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου, ο οποίος διαθέτει 800 εκατομμύρια πελάτες και περισσότερους από 250.000 πωλητές παγκοσμίως, ελπίζει να συνεχίσει με υψηλές πωλήσεις πριν από την περίοδο των διακοπών καθώς η Κίνα αναδύεται ξανά μετά την κρίση της πανδημίας.

Το θετικό γεγονός της χρονιάς είναι ότι οι Κινέζοι δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν φέτος στο εξωτερικό για να κάνουν αγορές και το Alibaba αναμένει ότι πάρα πολλά χρήματα θα ξοδευτούν στην Κίνα από την Singles Day μέχρι τα Χριστούγεννα.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.