25 Απρ 2024
READING

Reviews | Ποια είναι τα στοιχεία που κερδίζουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών

2 MIN READ

Reviews | Ποια είναι τα στοιχεία που κερδίζουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών

Reviews | Ποια είναι τα στοιχεία που κερδίζουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών

Η έρευνα συνεχίζει να δείχνει ότι οι περισσότεροι καταναλωτές εμπιστεύονται τις κριτικές στο διαδίκτυο όσο και τις συστάσεις από την οικογένεια και τους φίλους. Τα δεδομένα συνεχίζουν να προσφέρουν πληροφορίες για το τι οδηγεί σε αυτήν την εμπιστοσύνη.

Μεταξύ των ευρημάτων που αποτυπώθηκαν στην έρευνα υπήρχαν πολλά και ενδιαφέροντα.

Οι κριτικές τεσσάρων αστέρων είναι συχνά καλύτερες από τις πέντε.Η έρευνα από το Questrom School of Business και το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ διαπίστωσαν ότι οι μέτρια θετικές κριτικές μπορεί μερικές φορές να είναι πιο αξιόπιστες από τις «εξαιρετικά ευνοϊκές» κριτικές, επειδή οι ελαφρώς καλύτερες κριτικές ξεχωρίζουν.

Οι ερευνητές έγραψαν, “Αυτό το φαινόμενο απόκλισης συμβαίνει επειδή οι κριτικές θεωρείται ότι είναι πιο στοχαστικές και συνεπώς ακριβείς, γεγονός που ενισχύει τον πειστικό τους αντίκτυπο στο κοινό.”

Οι αρνητικές κριτικές ενθαρρύνουν το χρόνο παραμονής. Η έρευνα δείχνει ότι οι καταναλωτές περνούν πέντε φορές περισσότερο χρόνο σε έναν ιστότοπο όταν αλληλεπιδρούν με αρνητικές κριτικές και εμπιστεύονται περισσότερο τις κριτικές αυτές .

Οι κριτικές απο κινητά είναι πιο αξιόπιστες. Η έρευνα από το Tuck School of Business του Dartmouth College διαπίστωσε ότι οι κριτικές που δημοσιεύτηκαν από μια κινητή συσκευή οδηγούν τους καταναλωτές να έχουν υψηλότερες προθέσεις αγοράς. 

Οι μάρκες επωφελούνται απαντώντας σε κριτικές. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας και το Questrom School of Business διαπίστωσαν ότι οι απαντήσεις διαχείρισης σε διαδικτυακές κριτικές οδήγησαν εν μέρει σε υψηλότερες βαθμολογίες, επειδή οι δυσαρεστημένοι πελάτες ήταν λιγότερο πιθανό να δημοσιεύσουν αβάσιμα αρνητικά σχόλια.

Οι αρνητικές κριτικές βελτιώθηκαν επίσης επειδή τείνουν να είναι μεγαλύτερες και είναι πιο πιθανό να παρέχουν ουσιαστικά και χρήσιμα σχόλια.

Οι αξιολογήσεις τραβούν την προσοχή. Σύμφωνα με την «Έρευνα τοπικής ανάλυσης καταναλωτών για το 2019» της BrightLocal, οι κορυφαίοι παράγοντες που δίνουν προσοχή στους καταναλωτές όταν κρίνουν μια τοπική επιχείρηση σχετικά με κριτικές είναι η πρόσφατη κατάσταση, που αναφέρεται 58%, ακολουθούμενη από τη συνολική βαθμολογία αστέριών στο 57%.

Ζούμε στην εποχή των reviewers και κυρίως οι νεότερες γενιές διαμορφώνουν την γνώμη τους για ένα προιόν η μια υπηρεσία από κριτικές.

Σε όλες τις έρευνες για τους millennials και την Gen Z αποτυπώνεται πάντα η μεγαλη σημασία που έχουν οι κριτικές και πόσο καθοριστικές είναι για την απόφαση αγοράς.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.