26 Απρ 2024
READING

Η Hugo Boss συνεχίζει να εξελίσσεται ακόμα και μέσα στην πανδημία

2 MIN READ

Η Hugo Boss συνεχίζει να εξελίσσεται ακόμα και μέσα στην πανδημία

Η Hugo Boss συνεχίζει να εξελίσσεται ακόμα και μέσα στην πανδημία

Ο γερμανικός γίγαντας της μόδας Hugo Boss επέστρεψε στην κερδοφορία το τρίτο τρίμηνο, αφού ανέφερε απώλειες στο δεύτερο τρίμηνο, ανακοινώνοντας ότι επικεντρώθηκε στην ανάκαμψη των επιχειρήσεων μέσω των ψηφιακών καναλιών και στην Κίνα καθώς συνεχίζεται η αβεβαιότητα που συνδέεται με πανδημία.

Συνολικά, τα τριμηνιαία έσοδα μειώθηκαν κατά 24% στα 533 εκατομμύρια ευρώ όμως τα κέρδη ήταν 15 εκατομμύρια ευρώ και αυτό κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Η ψηφιακή εστίαση στην Κινέζικη αγορά της εταιρείας είναι απολύτως κατανοητή, δεδομένου ότι οι πωλήσεις στην ηπειρωτική Κίνα αυξήθηκαν 27% κατά τη διάρκεια του τριμήνου και οι διαδικτυακές πωλήσεις σημείωσαν τεράστιο άλμα 66% καθώς η εταιρεία άνοιξε 24 ακόμη αγορές για τις πωλήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου.

Υποστηριζόμενη από την επιταχυνόμενη μετατόπιση της ζήτησης των καταναλωτών προς τις ψηφιακές αγορές, οι πωλήσεις στο hugoboss.com και οι αυτοδιαχειριζόμενες προσφορές του ομίλου σε βασικούς ιστότοπους συνεργατών κατέγραψαν ισχυρές βελτιώσεις τόσο στην επισκεψιμότητα όσο και στα ποσοστά μετατροπών.

Η περίοδος από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο σηματοδοτεί το 12ο συνεχόμενο τρίμηνο με σημαντική διψήφια αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων για την εταιρεία.

Και ενώ τα φυσικά καταστήματα παρέμεναν υπό αμφισβήτηση, η εταιρεία ήταν αισιόδοξη. Με τη συντριπτική πλειονότητα των καταστημάτων του να λειτουργούν ξανά, η λιανική επιχείρηση του ομίλου κατέγραψε «πολύ πιο ισχυρή απόδοση» σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του έτους, με τα έσοδα λιανικής να μειώνονται κατά «μόνο» 20%.

Το τέταρτο τρίμηνο ωστόσο δεν πήγε καλά. Ενώ η τοπική ζήτηση σε βασικές αγορές αυξήθηκε αισθητά σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, οι πωλήσεις σε τουρίστες συνέχισαν να υποφέρουν εξαιτίας των περιορισμών των ταξιδιών.

Οι πωλήσεις μειώθηκαν 21% στην Ευρώπη παρά τα ενθαρρυντικά σημάδια της ζήτησης που ανέκαμψαν σε βασικές αγορές όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. Η τουριστική μείωση είχε μεγάλο αντίκτυπο σε πολλές εταιρείες πολυτελείας και προφανώς επηρέασε σημαντικά την Hugo Boss.

Όπως και άλλες εταιρείες σε όλα τα επίπεδα τιμών, η Hugo Boss προσαρμόζει την τιμολογιακή πολιτική της για να ανταποκριθεί στη “νέα κανονικότητα” με μεγαλύτερη εστίαση στα casual ρούχα που είχαν ήδη ξεκινήσει πριν από την επιδημία.

Η Hugo Boss έχει μια επιπλέον πρόκληση να αντιμετωπίσει και αυτή έχει να κάνει με την συνδεσή της με τους νέους καταναλωτές αφού η εταιρεία θα πρέπει να βρει τρόπους να προσλκύσει τους millennials και επίσης την Gen Z.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.