23 Απρ 2024
READING

Πώς μπορούν να επιβιώσουν οι εταιρίες που δημιουργούν βαλίτσες για ταξίδια;

4 MIN READ

Πώς μπορούν να επιβιώσουν οι εταιρίες που δημιουργούν βαλίτσες για ταξίδια;

Πώς μπορούν να επιβιώσουν οι εταιρίες που δημιουργούν βαλίτσες για ταξίδια;

Τον Ιανουάριο, ενώ οι περισσότεροι Αμερικάνοι αγνοούσαν ότι θα υπάρξει μια πανδημία που έρχεται με απειλητική διάθεση, ο Josh Udashkin σχεδίαζε ήδη την επόμενη κίνηση του για την κρίση που θα ερχόταν.

Ως γενικός διευθυντής της Βόρειας Αμερικής για τη μάρκα πολυτελών αποσκευών Rimowa, είδε πώς σταμάτησαν τα ταξίδια στην Κίνα, κάνοντας τους καταναλωτές εκεί, να χάσουν το ενδιαφέρον τους για την αγορά βαλιτσών.

Υποψιάστηκε ότι αυτό θα συνέβαινε σύντομα και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Rimowa αντέδρασε γρήγορα προωθώντας την κυκλοφορία μιας σειράς νέων προϊόντων πέρα ​​από τις βαλίτσες που είχε η εταιρεία.

Φέτος, για πρώτη φορά στην ιστορία των 122 ετών της Rimowa, κυκλοφόρησε προϊόντα εκτός της κατηγορίας αποσκευών, όπως θήκες iPhone και γυαλιά ηλίου.

Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε μια τσάντα – που ονομάστηκε Rimowa Personal – που είναι μια μικρογραφία της εμβληματικής βαλίτσας και περιέχει μάσκες για τον COVID-19 καθώς και απολυμαντικό χεριών.

Η Rimowa δεν είναι η μόνη που έχει πραγματοποιήσει αλλαγές. Η βιομηχανία αποσκευών έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία. Με μείωση κατά 70% στα αεροπορικά ταξίδια, οι μάρκες που πωλούν βαλίτσες και αξεσουάρ για πτήσεις σημείωσαν πτώση στις πωλήσεις κατά 80%.

Ορισμένες μάρκες προσπαθούν να ανακάμψουν πωλώντας άλλα προϊόντα . Η Rimowa, μαζί με τις νεοσύστατες εταιρείες Paravel και Away, για παράδειγμα, κυκλοφόρησαν προϊόντα όπως fanny packs, duffles, backpacks και beach totes για να συμβαδίσουν με τον τρόπο που ταξιδεύουν πολλοί άνθρωποι σήμερα, κάτι που συχνά συνεπάγεται με μικρές διαδρομές που πραγματοποιούνται είτε με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο. 

Οι σχεδιαστικές ομάδες τόσο του Paravel όσο και του Away άρχισαν να σκέφτονται προσεκτικά για το πώς θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών σε αυτή τη νέα πραγματικότητα.

Διενήργησαν ομάδες εστίασης για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τον τρόπο ζωής των πελατών που αλλάζει και πώς τα προϊόντα τους μπορεί να ταιριάζουν στην εικόνα της εταιρίας.

Στην Ασία και την Ευρώπη, για παράδειγμα, καθώς άρχισαν να επανέρχονται τα ταξίδια, πολλοί άνθρωποι έκαναν τοπικά ταξίδια. Αυτό προέβλεπε ένα καλοκαίρι στις Η.Π.Α. γεμάτο οδικά ταξίδια και μονοήμερα στην παραλία.

Η πώληση μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αυξήθηκε κατά 15% καθώς οι άνθρωποι ήθελαν να ταξιδέψουν σε τοπικούς προορισμούς. Σε απάντηση, η Paravel προέβη γρήγορα το λανσάρισμα ενός μεγάλου tote σχεδιασμένο για την παραλία, το οποίο γρήγορα εξαντλήθηκε.

Η Away προχώρησε στην πώληση των duffles, των σακιδίων για τα σαββατοκύριακα , δηλώνοντας . Οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τις τσάντες με λαβές ως τις καλύτερες για τις οδικές εκδρομές, επειδή είναι πιο βολικές και έχουν περισσότερο χώρο.

Σε αντίθεση με τους Rimowa και Away, το Paravel δεν κυκλοφόρησε μια βαλίτσα, αλλά τσάντες που ήταν κατάλληλα σχεδιασμένες για εκδρομές.

Ως αποτέλεσμα, η μάρκα δεν φάνηκε τόσο πολύ να δημιουργεί προϊόντα που δεν ήταν ειδικά για αεροπορικά ταξίδια. Αλλά για να μείνουν ακόμη περισσότερο σε αυτή την νέα πραγματικότητα , οι σχεδιαστές του Paravel δημιούργησαν επίσης προϊόντα ειδικά για χρήση κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Οι ηγέτες αυτών των εμπορικών σημάτων αναρωτιούνται τώρα πώς θα είναι το ταξίδι στα επόμενα χρόνια. Είναι ακόμα πολύ ασαφές, αλλά είναι πιθανό η πανδημία να κάνει ορισμένα είδη ταξιδιών λιγότερο δημοφιλή.

Καθώς η τεχνολογία ψηφιακών συνεδρίων βελτιώνεται, οι άνθρωποι μπορεί να είναι λιγότερο απαραίτητο να παρακολουθήσουν αυτές τις εκδηλώσεις από κοντά. 

Τα σύντομα επαγγελματικά ταξίδια μπορεί να φαίνονται λιγότερο κρίσιμα τώρα που έχουμε συνηθίσει να κάνουμε συναντήσεις μέσω του Zoom. Ο ο αρνητικός αντίκτυπος των ταξιδιών στον πλανήτη – ειδικά επειδή επιταχύνει την κλιματική αλλαγή – ήταν μια συνεχής συζήτηση μεταξύ των πελατών της Paravel.

Έτσι, η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στη βιωσιμότητα , δημιουργώντας τσάντες και βαλίτσες από ανακυκλωμένο πλαστικό και κάνοντας ενέργειες για  φύτευση δέντρων για να αντισταθμίσει τις εκπομπές άνθρακα.

Οι συμπεριφορές των καταναλωτών έχουν αλλάξει τόσο γρήγορα, ακόμη και τα τελευταία τέσσερα χρόνια που δραστηριοποιούμαστε.Οι καταναλωτές αναζητούν την εμπειρία ταξιδιών σε παρθένα περιβάλλοντα στη φύση, συνειδητοποιώντας παράλληλα ότι τα ταξίδια έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε αυτά τα ίδια περιβάλλοντα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.