25 Απρ 2024
READING

Η Mastercard στο πλευρό των οπαδών του League of Legends

2 MIN READ

Η Mastercard στο πλευρό των οπαδών του League of Legends

Η Mastercard στο πλευρό των οπαδών του League of Legends

Η Mastercard γιόρτασε τη 10η επέτειο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος “League of Legends” με ψηφιακές εμπειρίες και νέα προϊόντα εντός του παιχνιδιού.

Προσφέροντας βραβεία, τόσο εντός του παιχνιδιού όσο και εκτός αυτού, στον πραγματικό κόσμο η προώθηση της Mastercard γύρω από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα “League of Legends” δείχνει πώς οι μάρκες μπορούν να επεκτείνουν την αξία τους στο διαδικτυακό χώρο. 

Όπως είναι σύνηθες για την στρατηγική του brand, οι εμπειρίες αυτές επιδιώκουν  να προσελκύσουν το βασικό πάθος του κοινού.

«Όταν η Mastercard προσφέρει εμπειρίες με τις οποίες οι άνθρωποι είναι παθιασμένοι, βλέπουμε την χαρά και τον ενθουσιασμό που νιώθουν οι καταναλωτές μας, καθώς και το πάθος των οπαδών του League of Legends esports για το παιχνίδι», δήλωσε ο Raja Rajamannar, επικεφαλής marketing και επικοινωνιών της Mastercard.

Το να μετατραπούν οι εμπειρίες σε ψηφιακές , είναι μια σειρά κινήσεων της μάρκας που ακολούθησε κατά τους πρώτους μήνες της πανδημίας, όταν είδε το αποτέλεσμα που είχαν οι εμπειρίες της στο διαδίκτυο.

Η προσθήκη μιας συλλογής ρούχων έχει ακολουθηθεί από μάρκες όπως οι Dunkin ‘, Bud Light, Sprite, Popeyes και General Mills που έχουν κυκλοφορήσει ρούχα για τις ίδιες ως μάρκες που προωθούν έναν συγκεκριμένο τρόπο  ζωής, ενώ τα προϊόντα εντός παιχνιδιού επιτρέπουν μια ακόμη βαθύτερη ενσωμάτωση.

Ο χώρος του esports είναι ένας ενδιαφέρων χώρος για τους εμπόρους. Οι παγκόσμιες διαφημιστικές δαπάνες στον τομέα αναμένεται να φτάσουν τα 800 εκατομμύρια δολάρια φέτος.

Η Mastercard δήλωσε ότι ακολουθεί μια ήπια προσέγγιση για τη χορηγία της στο esports, σε σύγκριση με την παρουσία της σε άλλα αθλήματα, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η αίσθηση του υπερβολικού εμπορίου.

Για να ακολουθήσει αυτή τη στρατηγική, η μάρκα έστειλε κουτιά με διάφορα αντικείμενα σε streamers και εξασφάλισε διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα των προωθήσεών της.

Η μάρκα δημιούργησε επίσης επιτόπιες ενεργοποιήσεις για το παγκόσμιο πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Με μεγάλη πιθανότητα να μην πραγματοποιηθεί το πρωτάθλημα κατά τη φετινή πανδημία, η μάρκα έπρεπε να μεταφέρει περισσότερες από τις προσφορές της στο διαδίκτυο.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.