Το Amazon συνεχίζει να προσλαμβάνει προσωπικό εν μέσω της πανδημίας

Το Amazon ανακοίνωσε  ότι δημιουργεί επιπλέον 100.000 εποχιακές θέσεις εργασίας, σύμφωνα με δελτίο τύπου της εταιρείας. 

Οι εποχιακές θέσεις περιλαμβάνουν εργασία για την εκπλήρωση παραγγελιών και άλλες λειτουργικές εργασίες. Η εταιρεία θα εκπαιδεύσει το νέο εργατικό της δυναμικό και θα ακολουθήσει τα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας COVID-19.

Η εταιρεία έχει δώσει προαγωγές σε πάνω από 35.000 υπαλλήλους .Επιπλέον, 30.000 εργαζόμενοι έχουν λάβει μέρος στο πρόγραμμα αναβάθμισης της Career Choice της εταιρείας, σύμφωνα με τη δήλωση της.

Το Amazon εξακολούθησε να προσλαμβάνει επιπλέον προσωπικό το τελευταίο έτος. Καθώς η πανδημία COVID-19 ανάγκασε πολλούς λιανοπωλητές να κλείσουν προσωρινά στα μέσα Μαρτίου, η εταιρεία προσέλαβε 100.000 εργαζόμενους για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.

Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προσέλαβε 100.000 εργαζόμενους στις Η.Π.Α. και τον Καναδά .

Το Amazon αυξάνει το προσωπικό του ,εν μέσω της έντονης  προετοιμασίας που χρειάζεται για την περίοδο των διακοπών, όπως και άλλοι λιανοπωλητές.

Η Walmart και η Target, για παράδειγμα, προσέλαβαν περισσότερους υπαλλήλους πριν από τις διακοπές, για να εργαστούν στις καθημερινές υπηρεσίες ή στο του ηλεκτρονικό εμπόριο. Το ηλεκτρονικό εμπόριο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμο αυτή τη σεζόν, καθώς ο COVID-19 πυροδοτεί ανησυχίες για τις αγορές.

Το Amazon κατατάχθηκε πρόσφατα δεύτερο στη λίστα με τους καλύτερους εργοδότες του Forbes, αλλά η εταιρεία αντιμετώπισε έντονη κριτική για το εργασιακό της περιβάλλον.

Οι εργαζόμενοι της στη Γερμανία διοργάνωσαν απεργία την Πρωτομαγιά φέτος για να διαμαρτυρηθούν για τις αποδοχές και τις συνθήκες εργασίας τους.