Η Marks & Spencer ανακοινώνει ζημίες για πρώτη φορά μετά από το 1926

Η βρετανική Marks & Spencer ανακοίνωσε ζημίες για πρώτη φορά στα 94 χρόνια από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο καθώς οι πωλήσεις ενδυμάτων επλήγησαν από την πανδημία της COVID-19.

Οι επενδυτές θεωρούν ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι εξαμηνιαίες ζημίες δεν ήταν τόσο μεγάλες όσο ανέμενε η αγορά αλλά και το ότι φαίνεται πως ήταν επιτυχημένη η συνεργασία με την Ocado, που για πρώτη φορά χάρισε στις δραστηριότητες τροφίμων της M&S παρουσία στο διαδίκτυο.

Κοιτάζοντας αντικειμενικά το Α΄εξάμηνο, μοιάζει με σύγκρουση αυτοκινήτων αλλά αναφορικά με τις προσδοκίες το αποτέλεσμα ήταν ΟΚ.

Πριν ακόμα ενσκήψει η πανδημία, η Marks & Spencer πάσχιζε να επανασχεδιάσει τις δραστηριότητές της ύστερα από δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών.
Τον Μάιο, ανακοίνωσε ότι η κρίση θα επιφέρει ανεξίτηλη αλλαγή στις δραστηριότητές της, ενώ τον Αύγουστο προχώρησε στην περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας.

Η εταιρία ανακοίνωσε ζημίες προ φόρων και έκτακτων αποτελεσμάτων ύψους 17,4 εκατ. λιρών(22,6 εκατ. δολαρίων) για τις 26 εβδομάδες έως τις 26 Σεπτεμβρίου –οι πρώτες της ζημίες από τότε που εισήχθη στο χρηματιστήριο το 1926.

Οι αναλυτές ανέμεναν ζημίες ύψους 59 εκατ. λιρών. Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο η M&S είχε κέρδη 176 εκατ. λιρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here