Ταξίδια στο Χονγκ Κονγκ και την Σιγκαπούρη εν μέσω της πανδημίας

Το Χονγκ Κονγκ και η Σιγκαπούρη στα μέσα Οκτωβρίου ανακοίνωσαν τα σχέδια τους για να επιτρέψουν την επανάληψη των ταξιδιών αναψυχής χωρίς την ανάγκη καραντίνας αλλά οι τουρίστες θα κάνουν rapid test πριν από την αναχώρηση.

Το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται σε συνομιλίες με 10 άλλες χώρες σχετικά με το ταξιδιωτικό σχέδιο και οι συζητήσεις με την Ταϊλάνδη και την Ιαπωνία είναι «πιο προχωρημένες».

Η ταξιδιωτική “φούσκα” μεταξύ Χονγκ Κονγκ και Σιγκαπούρης θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ εντός αυτού του μήνα – και οι συζητήσεις συνεχίζονται με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ταϊλάνδης και της Ιαπωνίας.

Οι δύο πόλεις στα μέσα Οκτωβρίου ανακοίνωσαν σχέδια προκειμένου να επιτρέψουν την επανάληψη των ταξιδιών αναψυχής χωρίς την ανάγκη καραντίνας. Το Χονγκ Κονγκ μπορεί επίσης να απαιτήσει ένα δεύτερο τεστ μετά την άφιξη στον προορισμό. 

Ο τουρισμός και οι αεροπορικές εταιρίες έχουν πληγεί από την πανδημία φέτος. Η Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ επίσης δεν διαθέτουν εγχώριες αγορές αεροπορικών ταξιδιών για να μετριάσουν το πλήγμα.

Η Σιγκαπούρη έχει ανοίξει μονομερώς τα σύνορά της σε τουρίστες από χώρες όπου η κατάσταση της πανδημίας είναι υπό έλεγχο όπως η Νέα Ζηλανδία και το Μπρουνέι.

Η πόλη έπεσε σε μεγάλη ύφεση πέρυσι μετά από μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και το ξέσπασμα Covid-19 έπληξε ακόμα παραπάνω την οικονομία.

Στο σενάριο ότι το Χονγκ Κονγκ μπορεί να χάσει λίγο από τη λάμψη του από τη Σενζέν υποχωρεί καθώς το χρηματοοικονομικό κέντρο έχει μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Η Σενζέν γιόρτασε 40 χρόνια ως ειδική οικονομική ζώνη τον περασμένο μήνα, και της δόθηκε η ευελιξία να συνεχίσει μεταρρυθμίσεις σε ορισμένους τομείς.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here