25 Απρ 2024
READING

Τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές στις διαδικτυακές τους αγορές;

2 MIN READ

Τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές στις διαδικτυακές τους αγορές;

Τι είδους προβλήματα αντιμετωπίζουν οι καταναλωτές στις διαδικτυακές τους αγορές;

Ακριβώς πάνω από το ήμισυ (53%) των αγοραστών που αγοράζουν είδη παντοπωλείου στο διαδίκτυο το βρίσκουν ιδιαίτερα challenging είτε εξαιρετικά δύσκολο να βεβαιωθούν ότι ένα προϊόν πληροί τους στόχους της διατροφής και της ευεξίας τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα των Label Insight και FMI, της ένωσης βιομηχανίας τροφίμων.

Η έρευνα για 1.000 Αμερικανούς καταναλωτές που πραγματοποίησαν αγορές σε κατάστημα και στο διαδίκτυο για είδη παντοπωλείου τον προηγούμενο μήνα διαπίστωσε ότι μόνο το 18% δεν αντιμετώπισε ποτέ προκλήσεις.

Η πλειονότητα αυτών που έχουν πραγματοποιήσει διαδικτυακές αγορές  σε είδη παντοπωλείων (64%) επικεντρώθηκαν ιδιαίτερα στην αγορά προϊόντων για δίαιτες ή άλλα προγράμματα που σχετίζονται με την υγεία, είτε για τον εαυτό τους είτε για άλλα μέλη της οικογένειας τους.

Δεδομένου ότι το τοπίο των παντοπωλείων έχει εξελιχθεί λόγω του COVID-19, οι προσδοκίες των πελατών έχουν φτάσει στα ύψη, ειδικά όταν πρόκειται για την υγεία και την ευεξία τους.

Μια νέα πανεπιστημιακή μελέτη από ερευνητές που ανέλυαν 12 ιστότοπους παντοπωλείων διαπίστωσε επίσης ελλείψεις σε διαδικτυακές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου του ότι στο 15% των ιστότοπων έλειπε ο πίνακας Nutrition Facts και η  δήλωση συστατικών που απαιτείται στη συσκευασία προϊόντων.

Άλλα ευρήματα της μελέτης ήταν ότι η αναγνωσιμότητα των διατροφικών στοιχείων και η δήλωση των συστατικών ποικίλλει.

Τα περισσότερα καταστήματα προσέφεραν τη δυνατότητα φιλτραρίσματος των αποτελεσμάτων αναζήτησης βάσει μιας κατηγορίας τροφίμων που σχετίζεται με τη διατροφή, όπως η αναζήτηση τροφίμων χωρίς γλουτένη.

Κανένα κατάστημα δεν προσέφερε τη δυνατότητα ταξινόμησης των αποτελεσμάτων αναζήτησης με ένα συγκεκριμένο στοιχείο διατροφής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.