23 Απρ 2024
READING

Εσύ πως θα αντιδρούσες αν έβλεπες ρομπότ να περιπλανιούνται στους διαδρόμους καταστημάτων;

2 MIN READ

Εσύ πως θα αντιδρούσες αν έβλεπες ρομπότ να περιπλανιούνται στους διαδρόμους καταστημάτων;

Εσύ πως θα αντιδρούσες αν έβλεπες ρομπότ να περιπλανιούνται στους διαδρόμους καταστημάτων;

Η Walmart διέκοψε την συνεργασία της με την Bossa Nova Robotics, η οποία δημιουργούσε ρομπότ που χρησιμοποιούνταν για την σάρωση και την απογραφή των προϊόντων στα ράφια.

Ο λιανοπωλητής έχει βρει άλλους απλούς και οικονομικούς τρόπους για τη διαχείριση των προϊόντων που σχετίζονται με το εργατικό της δυναμικό και όχι με τα ρομπότ, σύμφωνα με την έκθεση.

Η εταιρεία προχωράει με άλλους τεχνολογικούς πειραματισμούς και πρόσφατα επέλεξε τέσσερα καταστήματα που θα λειτουργήσουν ως εργαστήρια ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σε ορισμένα καταστήματα της Walmart, τα ρομπότ περιπλανήθηκαν στους ορόφους πωλήσεων και βοήθησαν να ελεγχθούν τα προϊόντα στα ράφια .

Ωστόσο, ο μεγάλος λιανοπωλητής αποφάσισε τώρα να τερματίσει τη σύμβασή του με την εταιρεία ρομποτικής αφού διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά.

Η Walmart σημείωσε σημαντική άνθιση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορανοϊού, καθώς οι Αμερικάνοι αγόραζαν μεγάλες ποσότητες από χαρτί υγείας, κονσερβοποιημένα προϊόντα, παζλ και άλλα.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις της εταιρείας σχεδόν διπλασιάστηκαν το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι καταναλωτές παρήγγειλλαν διαδικτυακά τα προϊόντα  που επιθυμούσαν να παραλάβουν στο σπίτι τους .

Η Walmart έχει βρει απλούς και οικονομικούς τρόπους για τη διαχείριση των προϊόντων στα ράφια της με τη βοήθεια των εργαζομένων της αντί να χρησιμοποιεί τα ρομπότ. Η έκθεση ανέφερε ότι ο διευθύνων σύμβουλος των ΗΠΑ Walmart John Furner ανησυχεί επίσης για τις αντιδράσεις των αγοραστών απέναντι στα ρομπότ.

Ωστόσο, η Walmart προχωρά με άλλους τεχνολογικούς πειραματισμούς και θα δοκιμάσει ψηφιακά εργαλεία και διαφορετικές στρατηγικές που θα μπορούσαν να επιταχύνουν την επαναφόρτιση των ραφιών και την εκπλήρωση ηλεκτρονικών παραγγελιών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.