25 Απρ 2024
READING

Η μεγάλη άνθιση των αεροδρομίων της Κίνας

2 MIN READ

Η μεγάλη άνθιση των αεροδρομίων της Κίνας

Η μεγάλη άνθιση των αεροδρομίων της Κίνας

Σηματοδοτώντας τη σχετική επαναφορά της κινεζικής ταξιδιωτικής λιανικής αγοράς, η Lagardère Travel Retail άνοιξε οκτώ μπουτίκ μόδας και ομορφιάς στα πολυσύχναστα αεροδρόμια της Σαγκάης Hongqiao και Shenzhen.

Μεταξύ των έξι καταστημάτων στο αεροδρόμιο Hongqiao – η όγδοη πιο πολυσύχναστη αεροπορική πύλη της Κίνας με 46 εκατομμύρια επιβάτες πέρυσι – ένα κατάστημα ομορφιάς και αξεσουάρ Chanel σηματοδοτεί το πρώτο κατάστημα της γαλλικής μάρκας σε έναν εσωτερικό τερματικό σταθμό στην Κίνα. 

Η Lagardère Travel Retail έχει καταφέρει να έχει τρία ακόμη πρωτότυπα: ένα νέο κατάστημα 710 τετραγωνικών μέτρων που πωλεί καλλυντικά και αρώματα της εταιρίας Givenchy, το πρώτο σε Κινέζικο αεροδρόμιο, μια μπουτίκ Shiseido 720 τετραγωνικών μέτρων που πουλάει αρώματα και καλλυντικά και είναι το πρώτο κατάστημα της ιαπωνικής μάρκας σε ένα εγχώριο αεροδρόμιο στην Κίνα. Μικρότερα καταστήματα έχουν ανοίξει για τα Parfums Christian Dior και Gucci.

Εν τω μεταξύ, στο Shenzhen, νέοι συνεργάτες της Lagardère Travel Retail – Cartier και Burberry – άνοιξαν μεγάλες μπουτίκ με 1.600 και 1.440 τετραγωνικά μέτρα αντίστοιχα που πωλούν κοσμήματα, ρολόγια και αξεσουάρ.

Το αεροδρόμιο Shenzhen ήταν η πέμπτη πιο πολυσύχναστη πύλη της Κίνας το 2019 με σχεδόν 53 εκατομμύρια επιβάτες. Η Lagardère Travel Retail αναφέρει ότι τα ανοίγματα των πολυτελών καταστημάτων βασίζονται στην ταχεία επιστροφή της εσωτερικής εναέριας κυκλοφορίας στην Κίνα, καθώς και στην μεγάλη αύξηση της κατανάλωσης στην τοπική αγορά.

Σύμφωνα με την εταιρεία ταξιδιωτικών στοιχείων ForwardKeys, τα εγχώρια αεροπορικά ταξίδια στην Κίνα ανακάμπτουν προοδευτικά μετά το ξέσπασμα του Covid-19 που προήλθε από την Wuhan και όπου ο περιορισμός της πανδημίας στην συνέχεια ήταν επιτυχής.

Είναι εκπληκτικό πόσο γρήγορα η εγχώρια κυκλοφορία επέστρεψε στα επίπεδα πριν από την κρίση και πόσο πρόθυμοι ήταν οι Κινέζοι αγοραστές να επιστρέψουν στα καταστήματά.

Η ανάπτυξη της μεσαίας τάξης και η όρεξή της για μάρκες πολυτελείας έχει υποστηρίξει μια απότομη ανάκαμψη στις εταιρείες στην Κίνα.

Μια νέα έκθεση από τη Mintel για τους Κινέζους καταναλωτές προβλέπει ότι, με το ξέσπασμα του Covid-19 , οι συνολικές καταναλωτικές δαπάνες θα παρουσιάσουν μείωση 5,6% φέτος.

Η Lagardère Travel Retail είχε συνολικά πωλήσεις 5,5 δισ. ευρώ το 2019 σε αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και άλλα ταξιδιωτικά σημεία. Οι πωλήσεις προέρχονται από 4.800 καταστήματα σε τρία τμήματα λιανικής: ταξιδιωτικά είδη πρώτης ανάγκης, αφορολόγητα προϊόντα και μόδα  και υπηρεσίες τροφίμων σε 39 χώρες και επικράτειες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.