27 Απρ 2024
READING

Μήπως ήρθε η ώρα να στραφείς και εσύ στα μη αλκοολούχα ποτά;

2 MIN READ

Μήπως ήρθε η ώρα να στραφείς και εσύ στα μη αλκοολούχα ποτά;

Μήπως ήρθε η ώρα να στραφείς και εσύ στα μη αλκοολούχα ποτά;

Οι Αμερικάνοι πίνουν περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας και το αλκοόλ δεν είναι το μόνο πράγμα που γεμίζει τα ποτήρια τους. Από την μπύρα στο τζιν, στρέφονται σε διαφορετικές ποικιλίες μη αλκοολούχων ποτών, ενώ πολλοί έχουν μείνει στο σπίτι κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού.

Σύμφωνα με την Nielsen, οι πωλήσεις μπύρας χωρίς αλκοόλ αυξήθηκαν 44% στις ΗΠΑ τον Μάιο σε σύγκριση με πέρυσι. 

Αυτή η αλλαγή μπορεί να υποδηλώνει ότι η αρχική αύξηση της κατανάλωσης αλκοόλ κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν προσωρινή και ορισμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τώρα μη αλκοολούχα ποτά για τον έλεγχο της κατανάλωσής ποτών που κάνουν στο σπίτι.

Άλλα στοιχεία της Nielsen επιβεβαιώνουν την τάση δείχνοντας ότι ορισμένοι καταναλωτές επιστρέφουν στις συνήθειες αγορών προ-κορανοϊού και αγοράζουν λιγότερο αλκοόλ.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η δημοτικότητα των μη αλκοολούχων ποτών δεν περιορίζεται σε μία μόνο γενιά. Είτε πρόκειται για baby boomers είτε για millennials, οι καταναλωτές όλων των ηλικιών αλλάζουν μερικές από τις συνήθειες κατανάλωσης.

“Το ερώτημα στο ποιος πίνει μη αλκοολούχα ποτά έρχεται ακριβώς στο επίκεντρο μιας υπόθεσης που κάναμε τις πρώτες μέρες και από τότε τα πράγματα έχουν αντιστραφεί σε τεράστιο βαθμό.

Αρχικά σκεφτήκαμε ότι οι millennials θα ήταν ο πυρήνας του νηφάλιου τρόπου ζωής. Βέβαια  καθώς μάθαμε μετέπειτα, άνθρωποι κάθε ηλικίας και γενιάς ενδιαφέρονται να αποφύγουν το αλκοόλ “, λέει ο Chris Boyd, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Monday Gin, ενός μη αλκοολούχου τζιν.

Ο Boyd εξηγεί ότι έχει πελάτες που αγοράζουν το Monday Gin, οι οποίοι κυμαίνονται  σε ηλικίες από 18 έως 87 ετών, με παρόμοιες ιστορίες σχετικά με την άρνηση επιλογής αλκοολούχων ποτών αλλά και με ανάγκη για ποτά που κάνουν καλό στην υγεία και έχουν υπέροχη γεύση.

“Παρά τα όλα όσα συμβαίνουν στον κόσμο σήμερα, δεν υπάρχει πραγματικά καλύτερη χρονική περίοδος αν έχεις απογοητευτεί από το αλκοόλ και αναζητάς ένα κατάλληλο ποτό για ενήλικες.

Επιλογές πέρα ​​από τη σόδα και το νερό αφθονούν και βλέπουμε αυτόν τον χώρο να παίρνει “φωτιά”. Ως οπαδός των ποτών, δεν είμαι μόνο ενθουσιασμένος για τις νέες επιλογές που προσφέρει η εταιρεία μας , αλλά και για το τι φέρνουν άλλοι επιχειρηματίες στο χώρο, για να απολαύσουμε όλοι μας” είπε ο Boyd.

Τα μη αλκοολούχα ποτά μπαίνουν στο επίκεντρο και οι μεγάλες εταιρείες δημιουργούν περισσότερες επιλογές για όσους επιθυμούν να αποφύγουν το αλκοόλ. Από τη Heineken έως την Anheuser-Busch, οι κατασκευαστές συνειδητοποιούν ότι υπάρχει ένας νέος στόχος για τους καταναλωτές, οπότε παράγουν περισσότερα μη αλκοολούχα ποτά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.