19 Απρ 2024
READING

Η γενιά που αλλάζει τις επιχειρήσεις και θα βγάλει πρόεδρο στην Αμερική

5 MIN READ

Η γενιά που αλλάζει τις επιχειρήσεις και θα βγάλει πρόεδρο στην Αμερική

Η γενιά που αλλάζει τις επιχειρήσεις και θα βγάλει πρόεδρο στην Αμερική

Ένας στους δέκα ψηφοφόρους που έχουν επιλεγεί για να λάβουν μέρος στο εκλογικό σώμα του 2020 ανήκουν σε μια νέα γενιά Αμερικανών – της Generation Z.

Γεννημένοι μετά το 1996, τα περισσότερα μέλη αυτής της γενιάς δεν είναι αρκετά μεγάλα για να ψηφίσουν, καθώς όμως οι πιο παλιοί γεννηθέντες του 1996-1997 γίνονται 23 φέτος, περίπου 24 εκατομμύρια θα έχουν την ευκαιρία να ψηφίσουν το Νοέμβριο.

Η πολιτική τους επιρροή θα συνεχίσει να αυξάνεται σταθερά τα επόμενα χρόνια, καθώς όλο και περισσότεροι από αυτούς φτάνουν σε ηλικία που μπορούν να ψηφίσουν.

Σε αντίθεση με τους Millennials – που ήλθαν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης – αυτή η νέα γενιά ήταν σε θέση να κληρονομήσει μια ισχυρή οικονομία με χαμηλό ποσοστό ανεργίας.

Όλα έχουν αλλάξει τώρα, καθώς ο COVID-19 έχει αναδιαμορφώσει το κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό τοπίο της χώρας. Αντί να κοιτάζουν μπροστά σε έναν κόσμο ευκαιριών, οι Gen Z κοιτάζουν τώρα ένα αβέβαιο μέλλον.

Εκτός των δύσκολων καταστάσεων που έρχονται αντιμέτωπα τα μέλη της Gen Z καθώς μεγαλώνουν, τι γνωρίζουμε πραγματικά για αυτήν τη νέα γενιά; 

Γνωρίζουμε ότι είναι διαφορετική από τις προηγούμενες γενιές για πολλούς λόγους. Τα μέλη της Gen Z είναι πιο φυλετικά και εθνικά απελευθερωμένα από οποιαδήποτε άλλη προηγούμενη γενιά και βρίσκονται στο σωστό δρόμο για να είναι επίσης καλύτερα εκπαιδευμένοι .

Έχουν γεννηθεί μέσα στην ψηφιακή εποχή και έχουν λίγη ή καθόλου μνήμη για το πώς ήταν ο κόσμος πριν από τα smartphone. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τις απόψεις τους για βασικά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα, μοιάζουν πολύ με τους Millennials. 

Μια ματιά στον τρόπο με τον οποίο οι ψηφοφόροι του Gen Z βλέπουν την προεδρία του Τραμπ παρέχει περαιτέρω πληροφορίες για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Μια έρευνα του Pew Research Center που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους διαπίστωσε ότι περίπου το ένα τέταρτο των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ηλικίας 18 έως 23 ετών (22%) ενέκρινε τον τρόπο με τον οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ χειρίζεται τη θέση του ως πρόεδρος, ενώ περίπου τα τρία τέταρτα τον κατέκριναν (77%).

Οι Millennian είχαν ελαφρώς περισσότερες πιθανότητες να εγκρίνουν τον Τραμπ (32%), ενώ το 42% των ψηφοφόρων της Gen X, το 48% των Baby Boomers και το 57% εκείνων της Silent Generation ενέκριναν τη δουλειά που κάνει ως πρόεδρος.

Ακόμα μια σημαντική πληροφορία που γνωρίζουμε είναι πως οι Gen Zers είναι λιγότερο πιθανό από τους Millennials να είναι μετανάστες: 6% γεννήθηκαν εκτός των ΗΠΑ, σε σύγκριση με το 7% των Millennials στην ίδια ηλικία.

Αλλά είναι πιο πιθανό να είναι παιδιά μεταναστών: το 22% των Gen Zers έχει τουλάχιστον έναν γονέα που είναι μετανάστης (σε σύγκριση με το 14% των Millennials).

Ακόμα και αν οι ροές μετανάστευσης στις ΗΠΑ έχουν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, νέοι μετανάστες θα ενταχθούν στις τάξεις της Gen Z τα επόμενα χρόνια. Ως αποτέλεσμα, αυτή η γενιά αναμένεται να αποτελέσει την πλειοψηφία έως το 2026, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Census Bureau.

Κοιτώντας τα παλαιότερα μέλη της Generation Z καταλαβαίνουμε ότι βρίσκονται σε μια διαφορετική εκπαιδευτική πορεία από τις γενιές που προηγήθηκαν.

Είναι λιγότερο πιθανό να εγκαταλείψουν το γυμνάσιο και είναι πιο πιθανό να εγγραφούν στο κολέγιο. Μεταξύ 18 έως 21 ετών που δεν ήταν πλέον στο γυμνάσιο το 2018, το 57% εγγράφηκαν σε κολέγιο. Αυτό συγκρίνεται με το 52% μεταξύ των Millennials το 2003 και το 43% μεταξύ των μελών της Gen X το 1987.

Οι Gen Zers είναι επίσης πιο πιθανό να έχουν έναν γονέα που έχει μορφωθεί στο κολέγιο από ότι οι προηγούμενες γενιές νέων.

Το 2019, το 44% των Gen Zers ηλικίας 7 έως 17 ζούσαν με έναν γονέα που είχε πτυχίο ή περισσότερη εκπαίδευση, σε σύγκριση με το 33% των Millennials όταν ήταν στην ίδια ηλικία.Οι δύο αυτές τάσεις αντικατοπτρίζουν τη γενική τάση προς περισσότερους Αμερικανούς που παρακολουθούν τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ίσως επειδή είναι πιο πιθανό να ασχοληθούν με την εκπαιδευσή τους , οι Gen Zers είναι λιγότερο πιθανό να εργαστούν από μικρή ηλικία. Μόνο το 18% των εφήβων Gen Z (ηλικίας 15 έως 17) απασχολούνταν το 2018, σε σύγκριση με το 27% των εφήβων Millennial το 2002 και το 41% ​​των Gen Xers το 1986. 

Σε μια σειρά μέτρων, οι Gen Zers και Millennials ξεχωρίζουν από τις παλαιότερες γενιές στις απόψεις τους για την οικογενειακή και την κοινωνική αλλαγή.

Περίπου οι μισοί από τους Gen Zers (48%) και Millennials (47%) λένε ότι τα ζευγάρια ομοφυλόφιλων πρέπει να έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται.

Συγκριτικά, μόνο το ένα τρίτο των Gen Xers και περίπου το ένα τέταρτο των Boomers (27%) δηλώνουν ότι αυτό είναι το σωστό και το επιθυμητό. Τα μέλη της Silent Generation είναι πιο πιθανό να το δουν τον γάμο ομοφυλόφιλων ζευγαριών ως κακή ενέργεια για την κοινωνία.

Υπάρχει ένα παρόμοιο μοτίβο στις απόψεις ανθρώπων διαφορετικών φυλών που παντρεύονται μεταξύ τους, με μεγαλύτερες μερίδες των Millennials και Gen Zers να λένε ότι αυτό είναι καλό για την κοινωνία μας, σε σύγκριση με τις παλαιότερες γενιές. 

Οι Gen Zers και Millennials είναι λιγότερο πιθανό από τις παλαιότερες γενιές να πουν ότι οι ανύπαντρες γυναίκες που μεγαλώνουν τα παιδιά μόνες τους αποτελούν κακό παράδειγμα για την κοινωνία.

Οι ιδέες για την ταυτότητα φύλου αλλάζουν γρήγορα στις ΗΠΑ και η Gen Z βρίσκεται στο προσκήνιο αυτών των αλλαγών. Οι Gen Zers είναι πολύ πιο πιθανό από ό, τι σε παλαιότερες γενιές να πουν ότι γνωρίζουν προσωπικά κάποιον που προτιμάει gender neutral pronoun. Αυτό το γενετικό πρότυπο είναι εμφανές τόσο στους Δημοκρατικούς όσο και στους Ρεπουμπλικάνους.

Υπάρχουν επίσης έντονες γενετικές διαφορές στις απόψεις για το πώς παρουσιάζονται οι επιλογές φύλου σε επίσημα έγγραφα.

H Gen Z είναι πολύ πιο πιθανό να πει ότι, όταν μια φόρμα ή ένα διαδικτυακό προφίλ ρωτά για το φύλο ενός ατόμου, θα πρέπει να περιλαμβάνει επιλογές εκτός από τον «άνδρα» και τη «γυναίκα».

Περίπου έξι στους δέκα Gen Zers (59%) δηλώνουν ότι οι φόρμες ή τα διαδικτυακά προφίλ πρέπει να περιλαμβάνουν πρόσθετες επιλογές φύλου, σε σύγκριση με τις μισούς Millennials.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.