26 Απρ 2024
READING

Πως οι αντιζηλίες στο εργασιακό περιβάλλον μπορούν να αποβούν μοιραίες για την εξέλιξη των εταιριών

3 MIN READ

Πως οι αντιζηλίες στο εργασιακό περιβάλλον μπορούν να αποβούν μοιραίες για την εξέλιξη των εταιριών

Πως οι αντιζηλίες στο εργασιακό περιβάλλον μπορούν να αποβούν μοιραίες για την εξέλιξη των εταιριών

Πριν από μερικά χρόνια, ο Elon Musk έγραψε ένα email στους υπαλλήλους της Tesla, περιγράφοντας τρόπους με τους οποίους η εταιρεία θα μπορούσε να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές της.

“Προφανώς δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τις μεγάλες εταιρείες αυτοκινήτων σε μέγεθος”, έγραψε ο Musk, “γι ‘αυτό πρέπει να το κάνουμε με ευφυΐα και ευελιξία.” Μέρος της «ευφυΐας και ευελιξίας», επέμεινε ο Musk, “είναι να αντιστεκόμαστε στην δημιουργία διχασμών στη Tesla, ένα πρόβλημα που συχνά “μολύνει” τις εταιρείες καθώς μεγαλώνουν” .

Οι διευθυντές θα πρέπει να εργαστούν σκληρά για να διασφαλίσουν ότι δεν δημιουργούν αντιζηλίες μέσα στην εταιρεία ή εμποδίζουν την επικοινωνία με οποιονδήποτε τρόπο.

“Δυστυχώς, αυτή είναι μια φυσική τάση και πρέπει να καταπολεμηθεί ενεργά. Πώς μπορεί να βοηθήσει η Tesla τα στελέχη να σταματήσουν να δημιουργούν εμπόδια μεταξύ τους ή να δουν την επιτυχία τους ως συλλογική εντός της εταιρίας; Είμαστε όλοι στο ίδιο σκάφος. Να βλέπετε πάντα τον εαυτό σας να εργάζεται για το καλό της εταιρείας και ποτέ για το προσωπικό σας συμφέρον” έγραψε ο Musk.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Steve Jobs ενθάρρυνε μια παρόμοια φιλοσοφία στην Apple πολλά χρόνια πριν. Ο Jobs επέστρεψε στην Apple το 1997, με την εταιρεία να βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας.

Λίγο αργότερα, η Apple άρχισε να εργάζεται σε μια νέα συσκευή που ο Jobs θα περιγράψει έξυπνα ως “χίλια τραγούδια στην τσέπη σας”. Αυτή η συσκευή, φυσικά, ήταν το iPod. Το iPod ονομάστηκε διάσημα “το Walkman killer”, μια αναφορά στον προηγούμενο βασιλιά, μεριδίου αγοράς σε φορητές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, το Sony Walkman.

Αλλά πώς μπόρεσε η Apple να ξεπεράσει τη Sony, μια τεράστια εταιρεία που κυριάρχησε στην αγορά, κατείχε τη δική της εταιρεία μουσικής και η ίδια είχε βρει το Walkman; Επειδή ο Jobs αγκάλιασε το no silo rules.

Καθώς η εταιρεία μεγαλώνει, το ίδιο ισχύει και για τη διχαστική συμπεριφορά που είναι πιθανό να εμφανίσουν οι υπάλληλοι . Είτε συνειδητά είτε υποσυνείδητα, οι ομάδες θα ανταγωνίζονται συχνά η μια την άλλη και μερικές φορές θα δουλεύουν αντίθετα προς τα συμφέροντα της άλλης, προσπαθώντας να κάνουν μια καλή εντύπωση στο αφεντικό.

Πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε αυτήν την τάση; Ενθαρρύνετε τους ηγέτες της εταιρείας να δουν τη μεγάλη εικόνα και να εργαστούν για το καλό της εταιρείας στο σύνολό της.Για παράδειγμα, όταν οργανώνετε μια ομάδα για την δημιουργία ενός project, αναθέστε μέλη διαφορετικών τμημάτων να συνεργαστούν.

Αν πρόκειται για ένα πρόγραμμα marketing, συμπεριλάβετε τουλάχιστον ένα μέλος από τα τμήματα προϊόντων, σχεδιασμού, χρηματοδότησης και λειτουργίας σας – και το αντίστροφο.

Προσπαθήστε να αυξήσετε το εύρος των μεμονωμένων ρόλων των μελών της ομάδας, ή να κάνετε cross-train άτομα σε διαφορετικά τμήματα.Αυτό βοηθά τα άτομα να σκέφτονται  πιο κριτικά, να κατανοήσουν την σημασία της ευγενούς συνεργασίας και να αναπτύξουν μεθόδους για την εύκολη επίλυση των προβλημάτων.

Τέλος, εάν εργάζεστε σε μια ομάδα και εσείς ή οι συνάδελφοί σας αντιμετωπίζετε ένα δύσκολο πρόβλημα, μοιραστείτε το. Ζητήσετε βοήθεια. Ζητήστε συγκεκριμένα από άτομα που εργάζονται εκτός του τμήματος σας, να σας βοηθήσουν να δείτε πέρα ​​από την ενδεχόμενη κλειστή ‘ αντίληψη που έχετε  και να προωθήσετε την καινοτόμο σκέψη.

Φυσικά, ο κανόνας «no silo» λειτουργεί μόνο αν υπάρχει συλλογική δουλειά. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι εσείς – και οι ηγέτες της εταιρείας – δίνετε το σωστό παράδειγμα. Η ανταμοιβή όχι μόνο εκείνων που έχουν υψηλή απόδοση, αλλά και εκείνων που βοηθούν τους άλλους να έχουν υψηλή απόδοση είναι πολύ σημαντική.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.