25 Απρ 2024
READING

Η Walmart μετατρέπει καταστήματα της σε ηλεκτρονικά εργαστήρια για την βελτιστοποίηση των αγορών

2 MIN READ

Η Walmart μετατρέπει καταστήματα της σε ηλεκτρονικά εργαστήρια για την βελτιστοποίηση των αγορών

Η Walmart μετατρέπει καταστήματα της σε ηλεκτρονικά εργαστήρια για την βελτιστοποίηση των αγορών

Η Walmart μετατρέπει τέσσερα από τα καταστήματα της σε εργαστήρια, τα οποία ερευνούν πώς να κάνουν καλύτερη την χρήση των φυσικών καταστημάτων του λιανοπωλητή για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Η αλυσίδα δοκιμάζει διαφορετικές τεχνολογίες.

Πώς μπορούν τα φυσικά καταστήματα να “διεγείρουν” την ανάπτυξη στο διαδίκτυο; Αυτό ψάχνει η Walmart σε τέσσερα νέα εργαστήρια- concept stores. Τέσσερα υποκαταστήματα της αλυσίδας θα μετατραπούν σε ζωντανά κέντρα δοκιμών όπου οι εργαζόμενοι θα κάνουν χρήση ψηφιακών εργαλείων.

Το shopfitting θα προσαρμοστεί και θα χρησιμοποιηθούν διάφορες στρατηγικές για την επιτάχυνση και τη βελτίωση της προετοιμασίας των ηλεκτρονικών παραγγελιών.

Σε περισσότερα από 4.700 φυσικά καταστήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι εφικτό να μετατρέψουν τα σημεία πώλησης σε βολικούς κόμβους, τόσο για την προετοιμασία παραγγελιών όσο και για παραλαβή ή την παράδοση. Αυτό θα αποτελεί μεγάλη διευκόλυνση για ένα τεράστιο ποσοστό των Αμερικάνων που μένουν αρκετά μακριά από τα καταστήματα.

Μικρές παρεμβάσεις είναι ικανές να κάνουν τη διαφορά προκειμένου να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα, αναφέρει η εταιρεία.

Για παράδειγμα, οι υπάλληλοι που επιλέγουν προϊόντα «hard to find» τα βρίσκουν 20% ευκολότερα ,μέσω καλύτερων χαρακτηριστικών της περιοχής αλλά και χάρη στις κινητές συσκευές που τους δείχνουν τον σωστό δρόμο.

Η σηματοδότηση και η τεχνολογία είναι επομένως μερικές από τις καινοτομίες που δοκιμάζει ο λιανοπωλητής στα εργαστήρια.

Τα σούπερ μάρκετ θα δοκιμάσουν επίσης μια εφαρμογή με τεχνητή νοημοσύνη, η οποία μπορεί να σαρώσει πολλά κουτιά στην αποθήκη ταυτόχρονα.

Επιπλέον, η Walmart θέλει να προσπαθήσει να συγχρονίσει καλύτερα την ποικιλία ρούχων στα πιλοτικά καταστήματα και στο διαδίκτυο. Τέλος το checkout θα αλλάξει τελείως μορφή αφού θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές που θα αφορούν το υλικό και το λογισμικό του.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.