25 Απρ 2024
READING

Η εκρηκτική αύξηση των εσόδων των πλατφορμών από την αύξηση της ψηφιακής διαφήμισης

2 MIN READ

Η εκρηκτική αύξηση των εσόδων των πλατφορμών από την αύξηση της ψηφιακής διαφήμισης

Η εκρηκτική αύξηση των εσόδων των πλατφορμών από την αύξηση της ψηφιακής διαφήμισης

Οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης Facebook, Twitter και Pinterest είχαν αύξηση των εσόδων και κερδών στο τρίτο τρίμηνο ένα σημάδι που σημαίνει ότι οι εταιρείες διαφημίζουν ξανά σε υψηλότερα επίπεδα.

Η δύναμη των επιδόσεων αυτών των εταιρειών – αντικατοπτρίζεται και σε άλλες πλατφόρμες Big Tech όπως το Google και το Amazon, οι οποίες παρουσίασαν επίσης κέρδη και σηματοδοτεί ότι η ψηφιακή διαφήμιση έχει ενισχύσει ευρέως τη θέση της κυριαρχίας στην αγορά των μέσων ενημέρωσης.

Το Facebook είδε τα έσοδα από διαφημίσεις να αυξάνονται κατά 22% από έτος σε έτος σε 21,47 δισεκατομμύρια δολάρια για την περίοδο που έληξε τον Σεπτέμβριο, ένα απροσδόκητο αποτέλεσμα για μια εταιρεία που πριν από λίγους μήνες “χτυπήθηκε” από ένα διαδεδομένο μποϊκοτάζ διαφημιστών.

Το Pinterest, το οποίο σημείωσε αύξηση της δραστηριότητας με την πανδημία, ανέφερε ότι τα έσοδα αυξήθηκαν 58% από το 2019 σε 443 εκατομμύρια$, μαζί με την αύξηση των χρηστών.

Το Twitter, έχει σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με την τεχνολογία στόχευσης διαφημίσεων, μοιράστηκε απογοητευτικά στατιστικά στοιχεία χρηστών, αλλά τόνισε την επιστροφή της ζήτησης των διαφημιζόμενων.Τα έσοδα από διαφημίσεις αυξήθηκαν κατά 15% από το 2019 στα 808 εκατομμύρια $.

Ένα μεγάλο ερώτημα είναι εάν οι πλατφόρμες μπορούν να συνεχίσουν αυτή την πορεία καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και με νέες κανονιστικές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν το απόρρητο των δεδομένων, να βρίσκονται στον ορίζοντα.

Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει αυξηθεί γενικά μεταξύ των καταναλωτών που επιθυμούν να παραμείνουν συνδεδεμένοι, αλλά αυτό δεν μεταφράστηκε πάντα σε μια αύξηση εσόδων, καθώς πολλοί διαφημιζόμενοι έσφιξαν τους προϋπολογισμούς τους κατά την έναρξη της πανδημίας.

Το Facebook, για παράδειγμα, έχει εισαγάγει ένα ευρύ φάσμα ενσωματώσεων ηλεκτρονικού εμπορίου στο βασικό του κοινωνικό δίκτυο, μαζί με το Instagram και το WhatsApp σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να κάνουν τη μετάβαση στο διαδίκτυο.

Το Facebook Shop, μια ηλεκτρονική βιτρίνα που παρουσιάστηκε το δεύτερο τρίμηνο, έχει σημειώσει πρόοδο και προσφορά επεκτάθηκε στο WhatsApp.

Οι μεγάλες εταιρείες έχουν την πολυτέλεια να αγοράζουν διαφημιστικές καμπάνιες ευρείας βάσης που “τρέχουν” σε χώρες ή ολόκληρες γεωγραφικές περιοχές. Οι μικρές εταιρείες δεν μπορούν. Έτσι, η επιβίωση και η οικονομική ανάπτυξη έχουν πραγματικά οδηγήσει σε δύσκολη θέση τις μικρό-μεσαίες εταιρείες.

Βεβαίως, το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι πλέον ο κανόνας και μαζί με τις υπηρεσίες που παρέχονται η διαφημίζονται ψηφιακά καθοδηγούν τις εξελίξεις σχετικά με την ψηφιακή διαφήμιση και πως αυτή μοιράζεται σε όλες τις πλατφόρμες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.