23 Απρ 2024
READING

Το Amazon κέρδισε το παιχνίδι

3 MIN READ

Το Amazon κέρδισε το παιχνίδι

Το Amazon κέρδισε το παιχνίδι

Η πρόκληση δεν είναι πια περίπλοκη,το Amazon είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην ιστορία των αμερικανικών επιχειρήσεων.Αυτή η ιστορία ανάπτυξης – πρωτοφανής, διαρκής, που μοιάζει απίστευτη δεν έρχεται με ένα ευτυχές τέλος για τους περισσότερους retailers.

Τα καταστήματα κλείνουν με μεγάλη συχνότητα. Υπολογίζεται ότι 75.000 καταστήματα – είδη ένδυσης, ηλεκτρονικών ειδών και έπιπλα – θα κλείσουν μέχρι το 2026, σύμφωνα με την UBS.

Αυτό, αφού άλλοι retailers έχουν ήδη κλείσει περισσότερα από 45.000 καταστήματα από το 2017.Αλλά εδώ είναι το πρόβλημα.Ο καπιταλισμός δεν έχει “έλεος” και το Amazon μόλις ξεκίνησε.

Το μέσο νοικοκυριό των Η.Π.Α. ξοδεύει τώρα $ 10.200 online το χρόνο, σχεδόν 50% πάνω από πέντε χρόνια νωρίτερα, και αυτή η αλλαγή του καταναλωτή κυριαρχείται σχεδόν εξ ολοκλήρου από το Amazon.

To Amazon κυριαρχεί όλο και περισσότερο σε όλους τους τομείς της καταναλωτικής κουλτούρας, καθώς η ανάπτυξή του επεκτείνεται πολύ πέρα ​​από το ηλεκτρονικό εμπόριο, αναβαθμίζοντας τα πάντα, από την καλωδιακή τηλεόραση έως τη διαφημιστική βιομηχανία.

Η απόδειξη είναι τρεις στατιστικές 96,6 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν Prime Video, 47 εκατομμύρια άνθρωποι μιλούν σε ένα Echo Amazon και 56 εκατομμύρια ψυχαγωγούνται μέσω της τηλεόρασης Amazon Fire.

Η στρατηγική του Amazon ήταν πάντα πολύπλευρη, με στόχο την πλήρη κυριαρχία και τον ανελέητο ανταγωνισμό.

Ήταν στις αρχές του 2013, πριν από εφτά χρόνια, όταν μελετήθηκε ότι οι πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου του Amazon ανήλθαν σε περίπου 61 δισεκατομμύρια δολάρια το οικονομικό έτος 2012 και ήταν ένα σαφές σημάδι οτι κάτι αλλάζει.

Εξακολουθούσε να έχει τεράστιους ανταγωνιστές τους Target, Kroger, Walmart και Costco. Ζητήθηκε από 1.700 καταναλωτές να πουν τι ήθελαν από την εμπειρία του καταστήματος, ώστε να μπορούσαν να μελετηθούν οι αδυναμίες του Amazon.

Οι καταναλωτές είπαν ότι η γοητεία της “στιγμιαίας ιδιοκτησίας” θα τους κρατούσε σε καταστήματα. Ήθελαν την «αφή και την αίσθηση» να δουν αντικείμενα που ήθελαν να αγοράσουν, τις “απτές ανταμοιβές” της ύπαρξης σε ένα φυσικό χώρο.

Φέτος, ερευνήθηκε και πάλι το ίδιο, αναζητώντας μια αδυναμία. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά, επειδή δεν υπήρχε ούτε μια μεγάλη αδυναμία για το Amazon.Σε σχεδόν κάθε μέτρηση, το Amazon δημιουργεί θετικό κλίμα για τους καταναλωτές.

Όταν ζητήθηκε από τους καταναλωτές, χωρίς βοήθεια, να ονομάσουν τον καλύτερο έμπορο, το Amazon πέτυχε τα καλύτερα αποτελέσματα κερδίζοντας την Walmart με διψήφια διαφορά.Το έδαφος που έχει καλύψει το Amazon σε λιγότερο από μια δεκαετία είναι τεράστιο.

Το Amazon έχει κυριαρχήσει στο ηλεκτρονικό εμπόριο, τα παντοπωλεία, τις εκδόσεις, την ψυχαγωγία και σε οποιαδήποτε πρόσθετη κατηγορία αποφασίζει κάποια μέρα ότι θέλει να μπει θα κυριαρχήσει.

Το Amazon τους έχει κερδίσει σχεδόν όλους όπως αναφέρθηκε προηγουμένως.Το μόνο ερώτημα που αξίζει να τεθεί πια. Τι θα κάνει η υπόλοιπη αγορά για αυτό;

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.