Τι σχεδιάζει η Walmart;

Καθώς η Walmart συνεχίζει να προσπαθεί να αναπτύξει την ψηφιακή του επιχείρηση, βασίζεται σε ένα μεγάλο πλεονέκτημα που έχει έναντι του Amazon και των άλλων διαδικτυακών παικτών: την τεράστια βάση των μεγάλων καταστημάτων της.

Κινείται γρήγορα για να χρησιμοποιήσει τα φυσικά καταστήματα λιανικής πώλησης, όχι μόνο για να εξυπηρετήσει τους αγοραστές στο κατάστημα, αλλά και για να ανταποκριθεί και στις ανάγκες των διαδικτυακών καταναλωτών.

Σκοπός της είναι, να βρει λύσεις που βοηθούν τα καταστήματα να λειτουργούν τόσο ως προορισμοί φυσικών αγορών όσο και διαδικτυακά κέντρα εκπλήρωσης με τρόπους που δεν έχουν ακόμα εμφανιστεί στον κλάδο της λιανικής.

Για το σκοπό αυτό, η Walmart προσπαθεί να δοκιμάσει την τεχνολογία της στα καταστήματα, συχνά έχοντας κατά νου τη λειτουργική αποδοτικότητα, καθώς τα καταστήματα γίνονται τόσο προορισμοί αγορών όσο και κέντρα εκπλήρωσης και παραλαβής για ψηφιακές παραγγελίες.

Για παράδειγμα, αναπτύσσει μια εφαρμογή για τους υπαλλήλους της που χρησιμοποιεί επαυξημένη πραγματικότητα για να εντοπίσει τις παραγγελίες  που είναι έτοιμες να παραδοθούν στα σπίτια των ανθρώπων αντί να έχουν οι υπάλληλοι να σαρώσουν κάθε κουτί παραγγελίας ξεχωριστά.

Η Walmart δοκιμάζει επίσης τρόπους συνδυασμού της σήμανσης στο κατάστημα με φορητές συσκευές για να βοηθήσει τους εργαζόμενους να φτάσουν στη σωστή τοποθεσία για να παραλάβουν ηλεκτρονικές παραγγελίες.

Οι μέθοδοι που έχουν δοκιμαστεί μέχρι στιγμής έχουν αυξήσει κατά 20% την ταχύτητα με την οποία οι υπάλληλοι του καταστήματος βρίσκουν ένα αντικείμενο.Αυτό σημαίνει για τους πελάτες ότι οι παραγγελίες τους έρχονται γρηγορότερα.

Νωρίτερα φέτος, η Walmart συγχώνευσε πλήρως τις ομάδες αγορών ηλεκτρονικού εμπορίου και καταστημάτων σε έναν ενιαίο οργανισμό για να βοηθήσει τον εξορθολογισμό των αγοραστικών δραστηριοτήτων της.

Μαζί με την απλούστευση των αγορών και τη βελτίωση της επικοινωνίας με τους προμηθευτές, η κίνηση είχε ως στόχο να βοηθήσει τη διαδικτυακή εφαρμογή της Walmart να βλέπει καλύτερα τι απόθεμα υπάρχει στα καταστήματα.

Τα νέα πιλοτικά καταστήματα εργάζονται επίσης για τον σκοπό αυτό και στόχος είναι να μάθει  τι χρειάζεται να κάνει προκειμένου να είναι όλα τα αντικείμενα διαθέσιμα για τους πελάτες στο διαδίκτυο και στο κατάστημα.