18 Απρ 2024
READING

Παραμένει η στρατηγική της ΙΚΕΑ για το άνοιγμα νέων καταστημάτων

2 MIN READ

Παραμένει η στρατηγική της ΙΚΕΑ για το άνοιγμα νέων καταστημάτων

Παραμένει η  στρατηγική της ΙΚΕΑ για το άνοιγμα νέων καταστημάτων

Η ΙΚΕΑ που αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στον κόσμο, δηλώνει ότι το πλάνο ανάπτυξης νέων καταστημάτων παραμένει όπως είχε σχεδιαστεί.

Η Ingka Centers, η οποία έχει 45 εμπορικά κέντρα που περιέχουν καταστήματα της ΙΚΕΑ σε όλη την Ευρώπη, τη Ρωσία και την Κίνα σχεδιάζοντας να εισέλθει στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2021 δήλωσε ότι, η δωδεκάμηνη πτώση των πωλήσεων που υπήρχε έως τον Αύγουστο έχει μειωθεί κατά σχεδόν 25% .

“Τα αποτελέσματά μας φέτος αντιπροσωπεύουν μια ισχυρή απόδοση της εταιρίας παρά την ύπαρξη της πανδημίας και τα προβλήματα που έφερε αυτή.Η πανδημία δεν έχει τελειώσει ακόμα και είναι πιθανό να αντιμετωπίσουμε πιο μεγαλύτερες προκλήσεις. Πιστεύουμε όμως ότι είμαστε σε θέση να το διαχειριστούμε” δήλωσε η εταιρεία.

Τα εμπορικά κέντρα έκλεισαν πλήρως ή εν μέρει για λίγες εβδομάδες σε 13 από τις 15 αγορές στις αρχές της πανδημίας.

Παράλληλα η IKEA μετατοπίζει την εστίαση της σε μικρότερες τοποθεσίες εντός της πόλης, καθώς προσαρμόζονται στην ηλεκτρονική εποχή και την αλλαγή συμπεριφοράς των καταναλωτών. Αναζητούνται ακίνητα σε περίπου 40 μεγάλες πόλεις.

Ό, τι κι αν λέγεται γι αυτή την νέα πραγματικότητα ,το λιανικό εμπόριο είναι προσαρμόσιμο και η ανθρώπινη κοινωνία ήταν, είναι και θα είναι προσανατολισμένη στην κοινωνικοποίηση.

Μετά την άρση των περιορισμών του COVID-19 την άνοιξη, οι επισκέπτες επέστρεψαν γρήγορα στα εμπορικά κέντρα της εταιρείας, τα οποία αποτελούν τόποι συνάντησης.

Ωστόσο, η μετάβαση σε μικρότερα αστικά κέντρα και η στροφή προς άλλες χρήσεις εκτός του λιανικού εμπορίου – που κυμαίνονται από παιδικές χαρές έως σε χώρους εκδηλώσεων θα σημαίνει λιγότερα νέα καταστήματα για την εταιρεία.

Πολλές αλυσίδες λιανικής προσπαθούν να μειώσουν τον συνολικό καθαρό αριθμό καταστημάτων τους καθώς οι πελάτες τους ψωνίζουν όλο και περισσότερο από το διαδίκτυο.

Η Ingka Centers δήλωσε ότι οι Adidas, H&M και Zara ήταν μεταξύ των εμπορικών σημάτων που άνοιξαν καταστήματα στα εμπορικά κέντρα της, κατά τη διάρκεια του έτους. Συνολικά, άνοιξαν περίπου 500 καταστήματα.

Η Ingka Centers ανήκει στον Όμιλο Ingka, ο οποίος διαθέτει επίσης τα εταιρικά καταστήματα IKEA σε όλο τον κόσμο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.