19 Απρ 2024
READING

Το concept του νέου καταστήματος των Starbucks | Μόνο παραλαβή

2 MIN READ

Το concept του νέου καταστήματος των Starbucks | Μόνο παραλαβή

Το concept του νέου καταστήματος των Starbucks |  Μόνο παραλαβή

Η Starbucks λειτουργεί ήδη καταστήματα αποκλειστικά για τις mobile  παραγγελίες. Η νέα μορφή καταστήματος ονομάζεται “Starbucks Pick-Up”, και δέχεται μόνο τις παραγγελίες από την εφαρμογή Starbucks.

Το πρώτο κατάστημα αυτού του είδους στις Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκεται κοντά στο σταθμό Penn στη Νέα Υόρκη.

Το concept βασίζεται στο “Starbucks Now”, μια παρόμοια μορφή καταστήματος που υπάρχει μόνο στην Κίνα.

Στα καταστήματα Starbucks Now, οι πελάτες παραγγέλλουν από το κινητό τους και παραλαμβάνουν τα ροφήματά τους σε ένα κατάστημα μικρότερο από ένα τυπικό καφέ.

Η ιδέα είναι παρόμοια με του Luckin Coffee, έναν ταχέως αναπτυσσόμενο αντίπαλο από την Κίνα που δέχεται μόνο πληρωμές και παραγγελίες μέσω της εφαρμογής του.

Το κατάστημα Pick-Up στην Νέα Υόρκη αποτελεί μέρος των σχεδίων Starbucks για τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησής με μεγαλύτερη έμφαση στο digital.

Όμως, καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να αλλάζουν τις αγοραστικές τους συνήθειες, η Starbucks δήλωσε ότι αναζητά τρόπους προσαρμογής της στρατηγικής της.

Το κατάστημα μικρότερης μορφής είναι μια περαιτέρω εξέλιξη της ιδέας. Η εταιρεία δήλωσε πρόσφατα ότι θέλει να φέρει “ευκολία, άνεση και σύνδεση” στους πελάτες της.

Η μεγαλύτερη έμφαση στο πρόγραμμα πιστότητας πελατών που βασίζεται σε ψηφιακές εφαρμογές αποδίδει: η Starbucks ανέφερε ότι αυξήθηκε ο αριθμός των χρηστών που χρησιμοποιούν το app της φθάνοντας σε περισσότερα από 17 εκατομμύρια μέλη.

Αυτός ο τύπος καταστήματος βοηθάει την Starbucks να αποτρέψει τον κανιβαλισμό που συμβαίνει όταν ένα κατάστημα “κλέβει” πελάτες από ένα άλλο κοντινό κατάστημα της ίδιας εταιρείας.

Αυτό δημιουργεί πρόβλημα ιδιαίτερα σε πυκνές με καταστήματα περιοχές όπως η Νέα Υόρκη. Σε πόλεις με υψηλά ενοίκια, μπορεί να ανοίξει περισσότερα από αυτά τα μικρότερα καταστήματα αντί μεγαλύτερων τετραγωνικών καταστήματα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Starbucks Kevin Johnson, δήλωσε ότι είναι σε σκέψεις για το πλήρες “χαρτοφυλάκιο” των καταστημάτων της εταιρείας, τα οποία περιλαμβάνουν αναδιαμορφώσεις και νέα concepts, όπως οι εντυπωσιακές τοποθεσίες των Roastery.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.