25 Απρ 2024
READING

Ποιες είναι οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει το marketing;

2 MIN READ

Ποιες είναι οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει το marketing;

Ποιες είναι οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει το marketing;

Όσο δύσκολο ήταν το 2020 με πολλές αλλαγές που προκλήθηκαν από την πανδημία, τόσο δύσκολο οι έμποροι μπορούν να αναμένουν το 2021, ενώ αντιμετωπίζουν συγχρόνως και νεότερα εμπόδια.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι έμποροι είναι σοφό να δώσουν μεγαλύτερη προσοχή στη διατήρηση της πίστης των υπαρχόντων πελατών και στην ενθάρρυνση των επαναλαμβανόμενων αγορών από αυτούς τους καταναλωτές αντί να επενδύσουν στην απόκτηση νέων πελατών.

Οι μάρκες έχουν εκτιμήσει τη διατήρηση των πελατών και τις επαναλαμβανόμενες αγορές ως βασικούς οδηγούς εσόδων αντί να αναλαμβάνουν κόστος κτήσης νέων πελατών.

Μια ακόμη βασική πρόκληση για τους επαγγελματίες του marketing είναι το πώς θα ξεχωρίσουν καθώς η αγορά πλημμυρίζει με περισσότερες προσφορές από τις περισσότερες μάρκες.

Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα πως το μήνυμα φτάνει στους καταναλωτές και το πρόβλημα γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν το μήνυμα δεν περιέχει προσφορά η έκπτωση.

Οι δημογραφικές αλλαγές θα είναι επίσης σημαντικές καθώς με περισσότερους καταναλωτές να μετακινούνται από αστικές περιοχές στα προάστια το τοπικό marketing θα γίνει απαραίτητο.

Εν μέσω της αβεβαιότητας για το αν οι επαναληπτικοί θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα γίνουν αλλά και άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα αναμένεται ότι οι χορηγίες που σχετίζονται με τον αθλητισμό θα αντιμετωπίσουν επιφυλακτικότητα.

Οι εταιρείες επίσης θα αντιμετωπίσουν αυξανόμενες δυσκολίες στην online παρακολούθηση , καθώς η Google και η Apple εφαρμόζουν τεχνολογικές αλλαγές για την καλύτερη προστασία του απορρήτου των καταναλωτών.

Η Apple το επόμενο έτος θα κάνει αλλαγές στο λογισμικό της , σε συσκευές όπως το iPhone και το Apple TV, για να ειδοποιεί τους πελάτες όταν οι εφαρμογές επιδιώκουν να παρακολουθούν τις διαδικτυακές τους δραστηριότητες.

Οι έμποροι θα πρέπει να αναπτύξουν άλλες στρατηγικές για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των διαδικτυακών καμπανιών τους καθώς η online παρακολούθηση γίνεται πιο δύσκολη και απαιτητική.

Γενικότερα το 2021 θα είναι εξίσου δύσκολο με το 2020 και θα πρέπει οι εταιρείες και οι marketeers να είναι δημιουργικοί χωρίς επανάληψη πρακτικών από προηγούμενα χρόνια για να έχουν καλά αποτελέσματα.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.