Από την αρχή της παγκόσμιας πανδημίας Covid-19, η εταιρεία Brandwatch συλλέγει δεδομένα από περισσότερες από οκτώ χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Κίνα και Αυστραλία), συνδυάζοντας την τεχνολογία AI και τη μηχανική μάθηση προκειμένου να αναλύσει τις συνομιλίες που πραγματοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Η νοοτροπία των καταναλωτών προφανώς έχει αλλάξει πολύ, πρέπει λοιπόν οι εταιρείες να διασφαλίσουν ότι συμβαδίζουν με αυτές τις τάσεις», καταλήγει η έρευνα που έγινε ανάμεσα σε 1.200 ανθρώπους κατέληξε σε έξι βασικά στοιχεία.
Ασφάλεια Οι ανησυχίες για την ασφάλεια έχουν αυξηθεί σημαντικά, καθιστώντας την, τον δεύτερο σημαντικότερο παράγοντα καθοδήγησης των αποφάσεων αγοράς των ανθρώπων μετά την τιμή. Η έρευνα αναφέρει ότι αυτό μπορεί να μην προκαλεί έκπληξη, αλλά είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη, καθώς το 14% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι δεν αισθάνονται ασφαλείς να επιστρέψουν στα καταστήματα για τις αγορές τους.
Διαδικτυακές αγορές Οι μισοί από τους ερωτηθέντες δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να αγοράζουν πράγματα στο διαδίκτυο κατά την διάρκεια της πανδημίας και το 73% ισχυρίζεται ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί αγορές στο διαδίκτυο ακόμα και μετά την λήξη της. Βλέπουμε ότι άτομα που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ αγορές στο διαδίκτυο πριν από την πανδημία εκτιμούν μαζικά τα οφέλη της.
Branding Οι πληροφορίες δείχνουν ότι οι ελλείψεις σε είδη κατά τη διάρκεια της πανδημίας έχουν επηρεάσει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και πολλοί αποφεύγουν πλέον την αγορά γνωστών προϊόντων. Στην πραγματικότητα, το 36% των καταναλωτών πιστεύει ότι είναι λιγότερο σημαντικό εν μέσω της πανδημίας να αγοράζει προϊόντα γνωστών μαρκών και το 18% των καταναλωτών δηλώνει ότι θα προβεί στην αγορά εναλλακτικών προϊόντων.
Τα οικονομικά των εταιριών Οι οικονομικές ανησυχίες έχουν αυξηθεί, ανοίγοντας το δρόμο για νέα κριτική των εταιρειών που κερδίζουν πολλά κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας πανδημίας. Πολλές είναι επίσης οι ανησυχίες σχετικά με τις πληρωμές των υπαλλήλων και την βιωσιμότητα των εταιριών εν μέσω αυτής της κρίσης.
“Ηθικός” καταναλωτισμός Όλο και περισσότερο οι καταναλωτές πιστεύουν ότι οι μάρκες πρέπει να λειτουργούν σύμφωνα με τις αξίες τους και να δίνουν προτεραιότητα στην ευημερία των εργαζομένων, τη βιωσιμότητα αλλά και την βοήθεια των πιο ευάλωτων ομάδων.
Σύμφωνα με την ερευνητική έκθεση της Brandwatch σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές βλέπουν το ρόλο και τις ευθύνες των επιχειρήσεων το 2020: «Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν είναι αποδεκτό πλέον για τις μάρκες να αποσκοπούν αποκλειστικά στο κέρδος. Αντ ‘αυτού, θέλουν να δουν εταιρείες να αναλαμβάνουν δράση για να βελτιώσουν τον κόσμο στον οποίο ζούμε. ”
Stronger sense of community Οι άνθρωποι έχουν αναπτύξει μια βαθύτερη εκτίμηση για τις τοπικές κοινότητες, για παράδειγμα, το Facebook ανέφερε πρόσφατα αύξηση 23% στα κλικ σε τοπικές επιχειρηματικές σελίδες.
Οι άνθρωποι βλέπουν όλο και περισσότερο τους εαυτούς τους ως μέρος μιας παγκόσμιας κοινότητας. Αυτό το είδαμε μεταφρασμένο στο διαδίκτυο ως προς τα προγράμματα προσέγγισης χρηστών και τη συγκέντρωση χρημάτων για άτομα σε χώρες όπου υποφέρουν περισσότερο.
Η ψηφιακή φιλανθρωπία σχεδόν διπλασιάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούσαν να αγοράσουν τοπικά προϊόντα και να υποστηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.