26 Απρ 2024
READING

Spotify | η μουσική και τα podcast έφτασαν στους 320 εκατ. χρήστες

2 MIN READ

Spotify | η μουσική και τα podcast έφτασαν στους 320 εκατ. χρήστες

Spotify | η μουσική και τα podcast έφτασαν στους 320 εκατ. χρήστες

Πολλοί λένε ότι η μουσική ενώνει και αποδεικνύεται οτι μεγαλώνει και εταιρείες καθώς το Spotify, η μεγαλύτερη υπηρεσία audio streaming παγκοσμίως απέκτησε 21 εκατ. νέους χρήστες στο τρίτο τρίμηνο, φτάνοντας τους 320 εκατομμύρια χρήστες συνολικά.

Τα συνολικά έσοδα παρουσίασαν αύξηση 14% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, στα 1,98 δισ. ευρώ. Παρά το γεγονός ότι η πανδημία επηρέασε αρνητικά την κατανάλωση μουσικής φέτος, καθώς οι καταναλωτές σταμάτησαν τα ταξίδια και τις μετακινήσεις, από τον Μάιο και μετά παρατηρείται ανάκαμψη.

Το Spotify λέει ότι η ακρόαση έχει επανέλθει σε κανονικά επίπεδα, ενώ οι ώρες που ακούει ο κόσμος μουσική και podcasts στο αυτοκίνητο έχουν ξεπεράσει τα προ πανδημίας επίπεδα.

Η μεταβολή που συνέβη στο περιεχόμενο παγκοσμίως σε όλα τα μέσα συνεχίζεται και το Spotify μαζί με το Netflix έχουν πάρει το μεγαλύτερο μερίδιο στις αγορές τους.

Η sharing οικονομία που δημιουργήθηκε κυρίως από τους millennials επεκτείνεται από το Uber ως το AirBnB και η μουσική και το βίντεο δεν θα μπορούσαν να μην έχουν την ίδια προσέγγιση

Το Spotify παρουσίασε τον Σεπτέμβριο την πρώτη παγκόσμια εκστρατεία της χρονιάς για να επισημάνει πώς η μουσική και τα podcast βοηθούν να εμπνεύσουν και να συνδέσουν τους ανθρώπους.

Η εκστρατεία δημιουργήθηκε καθώς το Amazon ανακοίνωσε ότι προσθέτει podcast στο Amazon Music, την πλατφόρμα ήχου ροής του γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το Amazon Music επιτρέπει στους χρήστες στις Η.Π.Α., στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γερμανία και στην Ιαπωνία να ακούνε podcast χωρίς επιπλέον κόστος στα επίπεδα συνδρομών που υποστηρίζονται από διαφημίσεις και επί πληρωμή.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.