26 Απρ 2024
READING

Τα πρώτα e-commerce Χριστούγεννα είναι μπροστά μας

2 MIN READ

Τα πρώτα e-commerce Χριστούγεννα είναι μπροστά μας

Τα πρώτα e-commerce Χριστούγεννα είναι μπροστά μας

Τα φετινά Χριστούγεννα αλλά και όλη η περίοδος από το Black Friday μέχρι το τέλος της χρονιάς θα είναι ψηφιακά και αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ.

Η πανδημία, η καθιέρωση του Black Friday , η εξοικίωση των καταναλωτών με το ηλεκτρονικό εμπόριο έχουν ήδη οδηγήσει σε έναν νέο και εντελώς διαφορετικό κόσμο,ψηφιακό.

Σε πρόσφατη έρευνα στην Αγγλία διαπιστώθηκε ένας στους 4 Άγγλους είναι “εθισμένος” στις ηλεκτρονικές αγορές.

Οι άνθρωποι πλέον έμαθαν να αγοράζουν ηλεκτρονικά αλλά περισσότερο από αυτό έχει σημασία ότι τους αρέσει.

Οι αυξημένες διαδικτυακές δαπάνες το 2020 οφείλονται στην μειωμένη προσέλευση του κόσμου στα φυσικά καταστήματα και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει πριν περάσει πολύς καιρός ακόμη.

Ο κόσμος αλλάζει και αυτό αποτυπώνεται στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο όπου το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ακόμη πιο ανεπτυγμένο.

Σε άλλη έρευνα στην Αγγλία εκτιμήθηκε ότι οι καταναλωτές αναμένεται να δαπανήσουν περίπου 78 δισεκατομμύρια λίρες για χριστουγεννιάτικα δώρα και φαγητά φέτος, καθώς η αυξανόμενη οικονομική αβεβαιότητα σημαίνει ότι οι πωλήσεις θα είναι περίπου ίδιες με αυτές του προηγούμενου έτους.

Σύμφωνα με έρευνα του ParcelHero, ένα πολύ μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού στην Αγγλία θα δαπανηθεί στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια των φετινών «Covid Christmas».

Τα προηγούμενα Χριστούγεννα, αγοράστηκαν προϊόντα 25,43 δισεκατομμύρια λίρες στο διαδίκτυο και 53,15 δισεκατομμύρια λίρες στα καταστήματα και φέτος η έρευνα δείχνει ότι η κατάσταση θα αντιστραφεί και θα δαπανηθούν πολλά περισσότερα χρήματα στις ηλεκτρονικές αγορές.

Δεν αναμένεται μια αυξημένη συνολική δαπάνη αυτά τα Χριστούγεννα, καθώς οι άνθρωποι ανησυχούν για τη δουλειά τους λόγω του αντίκτυπου του Covid αλλά αν υποθέσουμε ότι οι Βρετανοί θα ξοδέψουν περίπου το ίδιο με το προηγούμενο έτος, αυτό σημαίνει ότι οι αγορές στα καταστήματα θα μειωθούν αντίστοιχα και τα υπόλοιπα στο e-commerce.

Ουσιαστικά μιλάμε για μια δομική και ριζική αλλαγή στην συμπεριφορά των καταναλωτών σύμφωνα με τις συνθήκες που βιώνουν και αυτό με την σειρά του θα αλλάξει τα πάντα όπως τα ξέραμε μέχρι τώρα.

Έχει ενδιαφέρον ο απολογισμός μετά την περίοδο των εορτών καθώς θα υπάρχουν μεγάλες εξελίξεις στον χώρο του retail και η αγορά θα είναι εντελώς διαφορετική το 2021.

Σε κάθε περίπτωση εμπορικά κέντρα, μεγάλα δίκτυα καταστημάτων και πολυεθνικοί retailers  βρίσκονται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση στο πως μπορούν να παραμείνουν ισχυροί χωρίς να χάσουν την εξέλιξη του ηλεκτρονικού εμπορίου.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.