16 Απρ 2024
READING

Η ανάπτυξη του e-commerce μεγάλη απειλή για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

2 MIN READ

Η ανάπτυξη του e-commerce μεγάλη απειλή για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Η ανάπτυξη του e-commerce μεγάλη απειλή για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Η ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Αγγλία αναμένεται να είναι η υψηλότερη στην Ευρώπη τα επόμενα τρία χρόνια, γεγονός που οδηγεί σε προβλήματα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σύμφωνα με νέα έρευνα του Moody’s Analytics, το 25% των συνολικών λιανικών πωλήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου θα γίνεται στο διαδίκτυο έως το 2023.

Συγκριτικά, η Moody’s αναμένει ότι η μέση διείσδυση των διαδικτυακών πωλήσεων στην υπόλοιπη Ευρώπη θα είναι μόλις 15%, αν και αυτό αυξάνεται σημαντικά από το 10% που είχε προβλεφθεί πριν από την πανδημία.

Αυτή η αλλαγή στο διαδίκτυο αναμένεται να είναι άσχημα νέα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι αναμένεται ότι θα αναγκαστούν να μειώσουν τα ενοίκια λιανικής μεταξύ «15 και 25% τα επόμενα χρόνια για να τα καταστήσει πιο προσιτά για τους λιανοπωλητές» και να προσαρμοστεί στην ασθενέστερη ζήτηση .

Εκτός από τη μείωση της ζήτησης για φυσικό χώρο λιανικής, οι ιδιοκτήτες πρέπει επίσης να διαπραγματευτούν επιθετικά τις μειώσεις ενοικίων.

Οι ιδιοκτήτες λιανικής πώλησης του Ηνωμένου Βασιλείου αρχίζουν να υιοθετούν μια διαφορετική προσέγγιση για τις μισθώσεις χρησιμοποιώντας μια πιο ευέλικτη δομή με βραχύτερες μισθώσεις ή περισσότερες ρήτρες διακοπής και υψηλότερο ποσοστό μεταβλητών ενοικίων που συνδέονται με τις πωλήσεις ή την πτώση τους.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα αναφέρθηκε ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις φυσικές πωλήσεις για πρώτη φορά αυτήν την περίοδο των Χριστουγέννων.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ενώ οι συνολικές πωλήσεις θα παραμείνουν σταθερές στα 78 δισεκατομμύρια £, οι διαδικτυακές πωλήσεις θα μπορούσαν να αντιστοιχούν σε ένα επιβλητικό 39,17 δισεκατομμύρια £.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.