25 Απρ 2024
READING

Ποιά στοιχεία είναι απαραίτητα για τους πελάτες κατά την παραλαβή των παραγγελιών τους;

2 MIN READ

Ποιά στοιχεία είναι απαραίτητα για τους πελάτες κατά την παραλαβή των παραγγελιών τους;

Ποιά στοιχεία είναι απαραίτητα για τους πελάτες κατά την παραλαβή των παραγγελιών τους;

Με την άνοδο του ηλεκτρονικού εμπορίου αυξάνονται και οι διάφορες εναλλακτικές παραλαβής των παραγγελιών.Μία από αυτές είναι και η παραλαβή από το κατάστημα.Η παραλαβή από το κατάστημα που είναι επίσης γνωστή ως Buy-Online-Pick-In-Store(BOPIS).

Τα βασικά στοιχεία διασφάλισης της θετικής εμπειρίας παραλαβής στο κατάστημα είναι να υπάρχει καθορισμένη τοποθεσία παραλαβής, εύκολη δημιουργία λογαριασμού στο διαδίκτυο, να παρέχεται παραλαβή παραγγελιών χωρίς επαφή και να είναι έτοιμες οι παραγγελίες εντός του χρονικού ορίου που προγραμματίστηκαν, σύμφωνα με μια μελέτη της Ipsos.

Η μελέτη, η οποία περιελάμβανε έρευνα σε 2.000 καταναλωτές των ΗΠΑ, έρχεται καθώς το BOPIS και η χρήση παραλαβής στο κατάστημα έχει αυξηθεί σημαντικά από την έναρξη του COVID-19, με τους αγοραστές να σχεδιάζουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες στα ίδια ή υψηλότερα επίπεδα μετά την υποχώρηση της πανδημίας .

Μεταξύ των αλυσίδων που δοκιμάστηκαν:

Η Walmart είχε τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά στην κατηγορία super market για το BOPIS. Μεγάλο πλεονέκτημα ήταν η ορατή σήμανση που κατευθύνει τους καταναλωτές στην περιοχή παραλαβής των παραγγελιών βρέθηκε στο 86% των τοποθεσιών που ελέγχθηκαν. 

Το Target στην κατηγορία ενδυμάτων με σαφή, ορατή σήμανση που κατευθύνει τους αγοραστές στην περιοχή παραλαβής του καταστήματος στο 83% των τοποθεσιών. 

Το Whole Foods είχε έτοιμες παραγγελίες  εντός του χρονικού ορίου που υποσχέθηκε στους πελάτες στο 97% των τοποθεσιών. 

Η Nordstrom προσέφερε μια εμπειρία παραλαβής χωρίς επαφή στο 65% των τοποθεσιών, καθιστώντας την αλυσίδα μία από τις καλύτερες στην κατηγορία για παραλαβή χωρίς επαφή. 

Τα Gap είχαν αρκετά προβλήματα και δεν παρουσίασαν καλή εικόνα γενικότερα στην παραλαβή από το κατάστημα.

Οι συστάσεις της Ipsos στις εταιρείες μετά την έρευνα περιλαμβάνουν την εστίαση στη σαφή επικοινωνία, καθώς περισσότεροι από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης σε αυτόν τον τομέα.

Το 27% είπε ότι τα σημεία παραλαβής του BOPIS είχαν κακή σήμανση ή δύσκολο να βρεθούν.

Η ακρίβεια των παραγγελιών, ήταν επίσης κρίσιμη για την ικανοποίηση των πελατών και σημειώθηκε ως ανεπαρκής κατά το 29% των ερωτηθέντων.

Φαίνεται ότι οι καταναλωτές επιλέγουν την παραγγελία online και στην συνέχεια παραλαβή από το κατάστημα αλλά οι εταιρείες πρέπει να αντιληφθούν οτι αυτή είναι μια νέα αγοραστική εμπειρία που χρειάζεται καλό σχεδιασμό και ακόμη καλύτερη υλοποίηση.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.