18 Απρ 2024
READING

Όλοι μια γροθιά για έναν κοινό σκοπό 

2 MIN READ

Όλοι μια γροθιά για έναν κοινό σκοπό 

Όλοι μια γροθιά για έναν κοινό σκοπό 

Ένας ποδοσφαιριστής από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τα McDonald’s, οι μεγαλύτεροι όμιλοι σούπερ μάρκετ και μια σειρά από τοπικές επιχειρήσεις εστιατορίων συγκαταλέγονται σε αυτούς που συμμετέχουν σε μια προσπάθεια να προσφέρουν δωρεάν γεύματα στις οικογένειες που έχουν ανάγκη .

Εξαιτίας της πανδημίας τα εισοδήματα των ανθρώπων παρουσιάζουν τεράστια πτώση και η προσπάθεια άρχισε από τότε που ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Αγγλίας Marcus Rashford – ο ίδιος έχοντας μια φτωχή παιδική ηλικία  – κάλεσε την κυβέρνηση της Αγγλίας να παρέχει σχολικά γεύματα κατά την διάρκεια των διακοπών.

Αυτό συνέβη το καλοκαίρι αλλά το περασμένο Σάββατο ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε από τον υπολογιστή του να ζητά από δεκάδες άλλες καφετέριες, εκκλησίες, εστιατόρια και άτομα να δωρίσουν δωρεάν φαγητό κατά τη διάρκεια της εβδομάδας διακοπών.

Προτρέπει επίσης την κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει δωρεάν γεύματα κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών μέχρι το Πάσχα του 2021.

Ο γίγαντας γρήγορου φαγητού McDonald’s, έχει δεσμευτεί για ένα εκατομμύριο δωρεάν γεύματα μέσω μιας συνεργασίας με τη φιλανθρωπική εταιρεία FareShare.Επίσης η βρετανική εταιρεία σούπερ μάρκετ Co-op θα παρέχει 1.000 δωρεάν κουπόνια για φαγητό αυτήν την εβδομάδα ενώ η Tesco επιτρέπει στους πελάτες να δωρίσουν τους πόντους Clubcard – που συνήθως εξαργυρώνονται για χρήματα – στο FareShare ώστε να παρέχονται δωρεάν γεύματα σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη.

Πράγματι, η πανδημία Covid-19 άφησε περίπου το 80% των οικογενειών χαμηλού εισοδήματος της Βρετανίας σε χειρότερη οικονομική κατάσταση από ό, τι πριν από την κρίση.

Μεταξύ της 1ης Απριλίου του περασμένου έτους και της 31ης Μαρτίου 2020, η φιλανθρωπική οργάνωση δωρεάς τροφίμων The Trussell Trust μοίρασε 1,9 εκατομμύρια πακέτα τροφίμων έκτακτης ανάγκης σε άτομα που βρίσκονται σε κρίση, αύξηση κατά 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Και αυτό υπολογίστηκε μόνο στα πρώτα στάδια της πανδημίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.