26 Απρ 2024
READING

Η ελβετική βιομηχανία ρολογιών και το μέλλον

3 MIN READ

Η ελβετική βιομηχανία ρολογιών και το μέλλον

Η ελβετική βιομηχανία ρολογιών και το μέλλον

Παρά την πανδημία, οι Ελβετοί ωρολογοποιοί πιστεύουν ότι οι αγορές στο κατάστημα θα επικρατήσουν έναντι των ψηφιακών πλατφορμών.

Η πλειοψηφία των Ελβετών ωρολογοποιών πιστεύει ότι τα φυσικά καταστήματα θα παραμείνουν τα προτιμώμενα κανάλια πωλήσεων για τα προϊόντα τους και θα επικρατήσουν σε σχέση με το e-commerce τα επόμενα χρόνια. Αυτό, παρά τον πρόσφατο αντίκτυπο της πανδημίας και της επιταχυνόμενης ψηφιοποίησης.

Η εμπειρία στο κατάστημα εξακολουθεί να θεωρείται ουσιαστικό μέρος του “ταξιδιού αγοράς” των πελατών και οι εταιρείες επενδύουν σημαντικά στο βιωματικό marketing της μάρκας.

Η απαισιοδοξία είναι έντονη μεταξύ των στελεχών της Ελβετικής βιομηχανίας ρολογιών με το 85% να προβλέπει μια ζοφερή προοπτική για τη βιομηχανία.

Παρά τις δύσκολες προοπτικές, η βιομηχανία δίνει προτεραιότητα σε όλα τα κανάλια και στρέφεται προς πιο βιώσιμους και ηθικούς τρόπους παραγωγής.

Οι ελπίδες ήταν πολλές τον Ιανουάριο του 2020 για μια θετική χρονιά για τη βιομηχανία ρολογιών μετά από το δύσκολο έτος του 2019.

Ο COVID-19 είχε άλλα σχέδια που οδήγησαν σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους στην ιστορία της ελβετικής βιομηχανίας ρολογιών. Πάνω από τα δύο τρίτα (67%) των στελεχών της βιομηχανίας ρολογιών που ρωτήθηκαν στη μελέτη Deloitte Swiss Watch Industry 2020 προέβλεψαν μια θλιβερή προοπτική για την ελβετική οικονομία γενικά, με το 85 % να προβλέπει μια ζοφερή προοπτική για τη βιομηχανία που δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης και τη μεγάλη πρόκληση για τη βιομηχανία. 

Ο COVID-19 χτύπησε σκληρά τη βιομηχανία και το δεύτερο κύμα που αναδύεται είναι μια έντονη υπενθύμιση ότι η κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη.

Η μείωση των εξαγωγών επηρέασε ακόμη περισσότερο, η κατάρρευση του παγκόσμιου τουρισμού λόγω ταξιδιωτικών περιορισμών, η οποία είναι πιθανό να συνεχιστεί τους επόμενους μήνες και το μειωμένο διαθέσιμο εισόδημα έχουν άμεσο αντίκτυπο στη βιομηχανία.

Η παραγωγή ρολογιών που σταμάτησε στην Κίνα επέφερε κενά σε ορισμένες από τις αλυσίδες εφοδιασμού και τα αποθέματα των παραγωγών, οδηγώντας στην επανεξέταση της παραγωγής πίσω στην Ελβετία.

Για μια βιομηχανία που βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη συναισθηματική σύνδεση μεταξύ ρολογιού και καταναλωτή , η προσέγγιση που θα έχει είναι ο συνδυασμός φυσικής και ψηφιακής κατάστασης με τις λεγόμενες phygital εμπειρίες.

Αυτό θα είναι απαραίτητο για τη δημιουργία όχι μόνο ενός απρόσκοπτου ταξιδιού για τους πελάτες, αλλά και για την αύξηση της ανθεκτικότητας σε περίπτωση άλλου lockdown.

Όσον αφορά τα κανάλια marketing που επηρεάζουν τις αποφάσεις των καταναλωτών να αγοράσουν ένα ρολόι, οι έντυπες διαφημίσεις εξακολουθούν να επηρεάζουν περισσότερο στην Ελβετία και τη Γερμανία, ενώ στη Γαλλία, την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι εκδηλώσεις στο κατάστημα έχουν τη μεγαλύτερη επίδραση.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι influencers είναι πιο αποτελεσματικά στο Χονγκ Κονγκ, τα ΗΑΕ και τη Σιγκαπούρη.

Το ραδιόφωνο και η τηλεόραση εξακολουθούν να είναι αρκετά σημαντικά σε πολλές χώρες, δείχνοντας τη σημασία του σωστού συνδυασμού καναλιών marketing.

Είναι πολύ δύσκολο για την βιομηχανία ρολογιών να αντιμετωπίσει επίσης την αλματώδη αύξηση των smart watches καθώς αυτά μπορούν να συνδυάσουν την υψηλή τεχνολογία και το lifestyle.

Τα ελβετικά ρολόγια παρόλα αυτά έχουν παράδοση, ιστορία και μεγάλο κύρος.Ο αγώνας θα είναι δύσκολος και κανείς δεν ξέρει πως θα καταλήξει.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.