20 Απρ 2024
READING

Η Apple ίσως δημιουργήσει τη δική της μηχανή αναζήτησης

2 MIN READ

Η Apple ίσως δημιουργήσει τη δική της μηχανή αναζήτησης

Η Apple ίσως δημιουργήσει τη δική της μηχανή αναζήτησης

Η Apple εντείνει τις μακροχρόνιες προσπάθειές της να κερδίσει την Google στο δικό της παιχνίδι, δημιουργώντας τη δική της αντίπαλη μηχανή αναζήτησης.

Καθώς οι αμερικανικές αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές καταγγέλουν το Google για φερόμενη κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά διαπραγματεύεται με άλλους μεγάλοι παίκτες όπως η Apple.

Στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος iPhone, iOS 14, η Apple ενίσχυσε τις δικές της δυνατότητες αναζήτησης αναφέρει η Financial Times.

Η αλλαγή έγινε σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη και περιελάμβανε την εμφάνιση των δικών της αποτελεσμάτων αναζήτησης και τη σύνδεση απευθείας σε ιστότοπους – αντί μέσω άλλης μηχανής – όταν οι χρήστες πληκτρολόγησαν ερωτήματα από τις αρχικές τους οθόνες.

Ενώ η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης του iPhone – η Google, που πληρώνει 8-12 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως για το προνόμιο σε μια συμφωνία που διερευνούν οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ – η αλλαγή είναι «μια σημαντική πρόοδος» που «θα μπορούσε να αποτελέσει τα θεμέλια μια πληρέστερης μηχανής αναζήτησης.

Αν και δεν είναι γνωστό τι σχεδιάζει η Apple δείχνει ότι αυξάνεται η επιθυμία της να προσπαθεί να κατασκευάσει τη δική της μηχανή αναζήτησης, συμπεριλαμβανομένης της πρόσληψης του επικεφαλής αναζήτησης της Google, προσλήψεις σε μηχανικούς αναζήτησης και αυξημένη δραστηριότητα στο πρόγραμμα ανίχνευσης ιστού της Apple.

Η Apple και η Google αμφισβητούν τις αντιμονοπωλιακές μάχες αυτή τη στιγμή που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αναμορφώσουν το ψηφιακό τοπίο όπως το γνωρίζουμε.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μήνυσε την Google την περασμένη εβδομάδα για φερόμενες παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας μετά από έρευνα 16 μηνών σχετικά με τις πρακτικές μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας.

Η έρευνα περιελάμβανε τη συμφωνία πολλών δισεκατομμυρίων με την Apple για να διασφαλίσει ότι η Google παραμένει η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο iPhone.

Η Epic Games, η οποία κάνει το δημοφιλές παιχνίδι Fortnite, μήνυσε επίσης την Apple, ισχυριζόμενη παραβιάσεις αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας μετά την απόσυρση του Fortnite από το App Store.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.