08 Μάι 2024
READING

EasyJet | Πούλησε αεροσκάφη και έβαλε στα ταμεία της 400 εκατ. δολάρια

1 MIN READ

EasyJet | Πούλησε αεροσκάφη και έβαλε στα ταμεία της 400 εκατ. δολάρια

EasyJet | Πούλησε αεροσκάφη και έβαλε στα ταμεία της 400 εκατ. δολάρια

Η EasyJet  πούλησε και άλλα αεροπλάνα σε εκμισθωτές αεροσκαφών, συγκεντρώνοντας σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια για να ενισχύσει τα διαθέσιμα της μετά την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 που μετατοπίζουν χρονικά η ανάκαμψη των ταξιδιών στο επόμενο έτος.

Η βρετανική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ανακοίνωσε ότι πούλησε εννέα αεροσκάφη Airbus SE A320 σε δύο συναλλαγές, ενώ θα μισθώσει (leaseback) τα συγκεκριμένα αεροπλάνα για σχεδόν 10 χρόνια. Μετά τη συναλλαγή, ο αερομεταφορέας θα έχει 152 αεροσκάφη, ή το 44% του στόλου του.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν χρησιμοποιήσει συναλλαγές sale-leaseback για να αντισταθμίσουν το έλλειμμα μετρητών τους μετά την βουτιά που σημείωσαν τα ταξίδια λόγω της πανδημίας, πλήττοντας τα έσοδα τους.
Η συμφωνία της Τρίτης θα προσφέρει στην EasyJet επιπλέον ρευστότητα για ενάμιση μήνα, ανέφεραν οι αναλυτές της Morgan Stanley.

 

Πριν από τη συμφωνία της Τρίτης, η EasyJet είχε συγκεντρώσει περισσότερα από 2,4 δισεκατομμύρια στερλίνες (3,1 δισεκατομμύρια δολάρια), συμπεριλαμβανομένων 608 εκατομμυρίων στερλίνων από παρόμοιες πωλήσεις αεροσκαφών και 419 εκατ. στερλίνες από την αύξηση των μετοχών.

Ενώ η EasyJet εισήλθε στο 2020 με έναν από τους ισχυρότερους ισολογισμούς της βιομηχανίας, τα αυξανόμενα κρούσματα προκάλεσαν νέα lockdowns και ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε όλη την Ευρώπη.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.