20 Απρ 2024
READING

Η Nike υποστηρίζει την συμμετοχή στις φετινές Αμερικάνικες εκλογές 

2 MIN READ

Η Nike υποστηρίζει την συμμετοχή στις φετινές Αμερικάνικες εκλογές 

Η Nike υποστηρίζει την συμμετοχή στις φετινές Αμερικάνικες εκλογές 

Λίγες ημέρες πριν την ημέρα των εκλογών, η Nike κυκλοφόρησε μία νέα διαφήμιση για την τρέχουσα καμπάνια «Δεν μπορείτε να σταματήσετε τον αθλητισμό».

Δημιουργήθηκε από τους Wieden + Kennedy, σε σκηνοθεσία Hiro Murai, και η διαφήμιση δείχνει διάφορες εικόνες και βίντεο με αθλητές υψηλού προφίλ όπως οι LeBron James, Naomi Osaka, Odell Beckham Jr., Sue Bird, Ja Morant, A’ja Wilson και Τιμ Άντερσον.

Αλλά το πραγματικό αστέρι σε αυτή την καμπάνια είστε εσείς και η φωνή σας.Η περίφημη δράση είναι εδώ προκειμένου να κάνει τον κόσμο να ψηφίσει.Με αναφορές στην πανδημία, την ανεργία και άλλα ζητήματα, ακούμε φωνές που λένε πράγματα όπως:

You can buy a T-shirt from the Gap with the word Vote

You can re-create the steps to vote in Minecraft

You can wear a “Vote” mask from Vistaprint

You can register to vote through Postmates.

You can watch a Run the Jewels concert

You can get a ride to the polls with Nike and Lyft.

You can learn how to vote by mail from the cast of HBO’s Succession.

Ο LeBron James πρωτοστατεί επίσης σε ενέργειες που κάνουν αρκετοί διάσημοι,  κάνοντας όμως πολύ περισσότερα από μια απλή ανακοίνωση ή δήλωση.

Η πρωτοβουλία «More Than a Vote» επικεντρώνεται στην αύξηση της συμμετοχής των νέων μαύρων ψηφοφόρων και έχει επενδύσει στην πρόσληψη περισσότερων από 40.000 εργαζομένων σε δημοσκοπήσεις.

Συνεργάστηκε με την πολιτική ομάδα Win Black για να δείξει στους ψηφοφόρους πώς να εντοπίσουν ψευδείς πολιτικές δηλώσεις στα κοινωνικά μέσα και να παρακινήσουν  τους νέους να συμμετάσχουν.

Ξεκίνησε επίσης μια γραμμή προιόντων με το 100% των εσόδων να πηγαίνουν στην Επιτροπή Πολιτικών Δικαιωμάτων, εστιάζοντας στην καταπολέμηση της καταστολής των ψηφοφόρων, και όχι απλώς στη διάδοση της ευαισθητοποίησης των ψηφοφόρων.

Πάνω από 53 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη ψηφίσει, οπότε ίσως η συνεχής εστίαση λειτουργεί. Η προσέλευση ρεκόρ θα μπορούσε επίσης να οφείλεται στην μαζική πανδημία, την ασταθή οικονομία, τον καμένο πλανήτη και το γεγονός ότι ο σημερινός κάτοικος του Λευκού Οίκου δεν ενδιαφέρεται να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα.

https://www.youtube.com/watch?v=lqQdXlHWiL8

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.