27 Απρ 2024
READING

Η αλλαγή στα ενοίκια των καταστημάτων λιανικής με βάση τις πωλήσεις στο e-commerce

2 MIN READ

Η αλλαγή στα ενοίκια των καταστημάτων λιανικής με βάση τις πωλήσεις στο e-commerce

Η αλλαγή στα ενοίκια των καταστημάτων λιανικής με βάση τις πωλήσεις στο e-commerce

Οι έμποροι λιανικής που έχουν δει τα διαδικτυακά τους έσοδα να ανεβαίνουν στα ύψη κατά τη διάρκεια της πανδημίας, θα μπορούσαν να δουν τα ενοίκια τους να αυξάνονται με ένα νέο εξελιγμένο μοντέλο μισθώσεων.

Σύμφωνα με το πρόσφατα προτεινόμενο μοντέλο που ξεκινάει στην Αγγλία και στην Αμερική τα ενοίκια των retailers θα βασίζονται για πρώτη φορά στις πωλήσεις των καταστήματων αλλά και στις διαδικτυακές πωλήσεις.

Σύμφωνα με το νέο μοντέλο, τα ενοίκια θα λαμβάνουν υπόψη το footfall, την αύξηση των πωλήσεων στο Διαδίκτυο μετά το άνοιγμα ενός καταστήματος, την αξία των προιόντων που αγοράστηκαν στο διαδίκτυο και συλλέχθηκαν στο κατάστημα και τις φυσικές πωλήσεις.

Θα καλύπτει επίσης το «online halo effect», συνυπολογίζοντας τις πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω τρίτων ταχυμεταφορών όπως το Deliveroo.

Η εταιρεία θα πληρώνει ένα βασικό ενοίκιο και, στη συνέχεια, θα πληρώνει ένα «top up» με βάση την αύξηση των πωλήσεων τόσο στο κατάστημα όσο και στο διαδίκτυο.

Τα βασικά ενοίκια θα μειωθούν κατά τουλάχιστον 30%, πράγμα που σημαίνει ότι οι περισσότεροι μισθωτές δεν θα πρέπει να πληρώνουν περισσότερα, ενώ οι τιμές θα μπορούσαν επίσης να μειωθούν ακόμη περισσότερο με βάση τις χαμηλές πωλήσεις στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πολυεθνική εταιρεία διαχείρισης εμπορικών ακινήτων Hammerson σχεδιάζει να υιοθετήσει αυτό το μοντέλο το επόμενο έτος, και αν αποδειχθεί αποτελεσματικό, θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε ολόκληρο τον κλάδο.

Πολλές από τις κορυφαίες φωνές της βιομηχανίας ζήτησαν να εισαχθεί ένα νέο μοντέλο που ισορροπεί τον ανταγωνισμό για τους φυσικούς λιανοπωλητές, οι οποίοι πληρώνουν πολύ περισσότερα από τα αντίστοιχα brandsστο ηλεκτρονικό εμπόριο όπως το Amazon.

Η αγορά υποστηρίξει εδώ και πολύ καιρό την αναθεώρηση των μισθώσεων, ώστε να αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές ψωνίζουν σήμερα και η πραγματικότητα είναι ότι χρειάστηκε μια κρίση μεγέθους του Covid για να φέρει όλα τα μέρη σε μια θέση στην οποία ήταν δυνατή η αλλαγή.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.