20 Απρ 2024
READING

Η Unilever επωφελείται από την αυξημένη οικιακή κατανάλωση

1 MIN READ

Η Unilever επωφελείται από την αυξημένη οικιακή κατανάλωση

Η Unilever επωφελείται από την αυξημένη οικιακή κατανάλωση

Παρά την κρίση της πανδημίας η Unilever είχε περισσότερο από ένα σταθερό τρίμηνο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία πούλησε περισσότερα προϊόντα μέσω σούπερ μάρκετ, αντισταθμίζοντας τη μείωση των πωλήσεων στο τμήμα εκτός σπιτιού.

Η Unilever ανέφερε αύξηση πωλήσεων 4,4% το τρίτο τρίμηνο.Ως αποτέλεσμα της πανδημίας η οικιακή κατανάλωση ήταν ιδιαίτερα έντονη. Η ζήτηση για προϊόντα καθαρισμού και απολύμανσης παρέμεινε πολύ υψηλή. Ο τομέας οικιακής φροντίδας κατέγραψε τη μεγαλύτερη πρόοδο με αύξηση 6,7%.

Η οικιακή κατανάλωση ήταν επίσης η κινητήρια δύναμη πίσω από την ανάπτυξη του τομέα των τροφίμων. Οι μάρκες παγωτού Ben & Jerry’s και Magnum επωφελήθηκαν ιδιαίτερα από την αυξανόμενη ζήτηση.

Οι πωλήσεις τσαγιού επίσης αυξήθηκαν και οι σάλτσες της Hellmann παρουσίασαν αξιοσημείωτη ανάπτυξη – ιδιαίτερα η ποικιλία vegan. Ο τομέας Food Services επηρεάστηκε σοβαρά από την κρίση και μειώθηκε κατά περίπου 20%.

Γεωγραφικά, τα καλύτερα αποτελέσματα δεν προήλθαν από την Ευρώπη αφού οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 0,8%. Οι τιμές ήταν επίσης χαμηλότερες ως αποτέλεσμα των διαφημιστικών καμπανιών.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.