Τώρα πλέον απαιτούμε πρόσβαση σε στοιχεία βιωσιμότητας των επιχειρήσεων

Οι έμποροι μόδας που ισχυρίζονται ότι δίνουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα θα πρέπει να αρχίσουν να παρέχουν αποδεικτικά στοιχεία για να πείσουν τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με την κορυφαία εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης GlobalData, οι καταναλωτές θέλουν όλο και περισσότερο αποδείξεις  από τους λιανοπωλητές που δηλώνουν αξιώσεις για βιωσιμότητα.

Η έρευνα της GlobalData δείχνει ότι οι πελάτες ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για τις μάρκες που υποστηρίζουν κυκλικές και βιώσιμες πρωτοβουλίες, με τον αριθμό των αγοραστών που δηλώνουν ότι αυτές οι μάρκες ήταν πιο ελκυστικές, να αυξάνεται κατά 25% τον προηγούμενο χρόνο.

Ωστόσο, τα δεδομένα  έδειξαν ότι το ένα τρίτο των πελατών θα αμφισβητούσε τώρα τις αξιώσεις μιας μάρκας, ενώ ένα  άλλο ποσοστό ερευνά ενεργά μια μάρκα που ισχυρίζεται ότι υπηρετεί τις απαραίτητες  “πράσινες” προϋποθέσεις  .

Δεν αρκεί πλέον να ακούσουμε ότι μια εταιρεία προμηθεύεται το βαμβάκι με βιώσιμο τρόπο ή ότι η παραγωγή jeans χρησιμοποιεί τρεις φορές λιγότερο νερό από τις συμβατικές μεθόδους.

Ο σημερινός καταναλωτής απαιτεί να ξέρει πώς πραγματοποιούνται αυτές οι μέθοδοι και από ποιον . Είναι πιο σημαντικό από ποτέ για τις μάρκες να συνδέονται με αξιόπιστες εταιρείες  που μπορούν να παρέχουν αυτά τα δεδομένα.

Τα πλούσια σε δεδομένα προγράμματα που επιτρέπουν την παρουσίαση ενεργειών στους καταναλωτές με τρόπο που υποστηρίζεται από στοιχεία, πρέπει να αγκαλιαστούν γρήγορα από τις μάρκες.

Η Higg, μια εταιρεία τεχνολογίας αειφορίας, κυκλοφόρησε πρόσφατα το Open Data Portal που επιτρέπει στους πελάτες να έχουν πρόσβαση στα πραγματικά δεδομένα πίσω από τους ισχυρισμούς κοινωνικής και περιβαλλοντικής βιωσιμότητας από τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές στον κόσμο.