19 Απρ 2024
READING

Η Gap με νέα στρατηγική βγαίνει από τα εμπορικά κέντρα

2 MIN READ

Η Gap με νέα στρατηγική βγαίνει από τα εμπορικά κέντρα

Η Gap με νέα στρατηγική βγαίνει από τα εμπορικά κέντρα

Η Gap αποσύρεται από τα εμπορικά κέντρα και κλείνει σταδιακά όλα τα καταστήματα που βρίσκονται μέσα σε αυτά.

Η μητρική εταιρεία της ομώνυμης μάρκας της και των Athleta, Banana Republic και Old Navy ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κλείσει το 30% των καταστημάτων της Gap και Banana Republic στη Βόρεια Αμερική έως το 2024, και θα διατηρήσει το 80% των τοποθεσιών αυτών σε ακίνητα εκτός εμπορικών κέντρων.

Όπως πολλοί άλλοι retailers ενδυμάτων, η Gap χρησιμοποίησε τους τελευταίους μήνες κατά τους οποίους η βιομηχανία εξελίχθηκε από τη νέα πανδημία coronavirus για να αποτιμήσει τα δυνατά και αδύνατα σημεία της.

Η διοίκηση έχει αναπτύξει ένα νέο στρατηγικό σχέδιο που επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό σε τοποθεσίες καταστημάτων στους εμπορικούς δρόμους και σε διαδικτυακές πωλήσεις.

Ο Mark Breitbard, Διευθύνων Σύμβουλος της Gap, δήλωσε ότι η αλυσίδα είχε «υπερβολικά εξαρτηθεί από τα καταστήματα χαμηλής παραγωγικότητας και υψηλών ενοικίων» και έχει εστιάσει τους τελευταίους μήνες αντιμετωπίζοντας τα «ζητήματα των ακριβών ακινήτων» επιταχύνοντας τη μετάβασή της «σε ένα πραγματικό omni-channel μοντέλο».

Δύο φωτεινά σημεία για την Gap είναι τα brands της Athleta και Old Navy και ο λιανοπωλητής σχεδιάζει να αυξήσει τον αριθμό των καταστημάτων και για τα δύο.

Η επιχείρηση Athleta έχει αξιοποιήσει την αναπτυσσόμενη αγορά αθλητικών ενδυμάτων γυναικών, η οποία ξεπέρασε τη συνολική κατηγορία γυναικείων ενδυμάτων κατά 14%.

Η μάρκα είπε ότι τα τέσσερα βασικά της πλεονεκτήματα – υγεία και ευεξία, γυναικεία ενδυνάμωση, βιωσιμότητα (70% των προιόντων κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά) και αποκλειστικότητα (ρούχα σχεδιασμένα για όλες τις ηλικίες και μεγέθη) – βοήθησαν να διπλασιάσει τις τρέχουσες πωλήσεις της, και στοχεύει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια έως 2024.

Η Athleta επιδιώκει να διπλασιάσει τον αριθμό των καταστημάτων της από 200 σε 300 έως το 2024 και θα συνεχίσει να επικεντρώνεται ταυτόχρονα στο διαδίκτυο.

Η μάρκα έχει προσθέσει περισσότερους από δύο εκατομμύρια πελάτες στο διαδίκτυο τους τελευταίους έξι μήνες, καθώς οι ψηφιακές του πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατά 95% από έτος σε έτος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Το Old Navy, το οποίο συνεχίζει να ενισχύει τα αποτελέσματα της μητρικής εταιρείας εδώ και χρόνια, σχεδιάζει να προσθέσει 30 έως 40 νέα καταστήματα τα επόμενα τρία χρόνια για να φτάσει στο σύνολο περίπου 1.200.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η αλυσίδα αναμένει να αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις της από τα τρέχοντα 8 δισεκατομμύρια δολάρια σε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Φαίνεται ότι η πορεία της Gap θα είναι δύσκολη και μάλλον οι δύο άλλες μάρκες της θα την βοηθήσουν να παραμείνει στο παιχνίδι.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.