24 Απρ 2024
READING

Τα εμπορικά κέντρα προετοιμάζονται για τα πρώτα τους Χριστούγεννα με Covid-19

4 MIN READ

Τα εμπορικά κέντρα προετοιμάζονται για τα πρώτα τους Χριστούγεννα με Covid-19

Τα εμπορικά κέντρα προετοιμάζονται για τα πρώτα τους Χριστούγεννα με Covid-19

Τα εμπορικά κέντρα στις ΗΠΑ αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο προετοιμάζονται για την εορταστική περίοδο της χρονιάς, εν μέσω της μεγαλύτερης πρόκλησης που αντιμετώπισαν ποτέ.

Τα εμπορικά κέντρα είναι έτοιμα για κοινωνικές αποστάσεις.Τώρα, το ερώτημα των δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι εάν θα υπάρξει επισκεψιμότητα ή θα αποφασίσουν οι περισσότεροι αγοραστές να διατηρήσουν την απόσταση τους και να παραλείψουν τα εμπορικά κέντρα φέτος;

Υπάρχουν κάποια ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία. Η εταιρεία παρακολούθησης αγοραστών Sensormatic προβλέπει ότι η επισκεψιμότητα κατά τη διάρκεια των έξι εβδομάδων με τις πιο πολυσύχναστες εβδομάδες του έτους θα μπορούσε να μειωθεί κατά 22% σε 25% φέτος σε σύγκριση με τα Χριστούγεννα του 2019.

Η έρευνα για τις προθέσεις των καταναλωτών του Διεθνούς Συμβουλίου Εμπορικών Κέντρων (ICSC) διαπίστωσε ότι ενώ η πλειονότητα των αγοραστών, το 81%, δήλωσε ότι σκοπεύουν να ψωνίσουν σε φυσικά καταστήματα, μόνο το 45% δήλωσε ότι είναι πιθανό να επισκεφθούν ένα εμπορικό κέντρο κάτω από το 64% που είπε ότι αγόρασαν σε εμπορικά κέντρα πέρυσι.

Υπάρχουν επίσης λόγοι για αισιοδοξία, ωστόσο.Η έρευνα της ICSC διαπίστωσε ότι το 73% των Αμερικανών σκοπεύουν να ξοδέψουν ίσα ή περισσότερα χρήματα για δώρα διακοπών από πέρυσι.

Προφανώς, οι αγοραστές πηγαίνουν σε εμπορικά κέντρα, ακόμη και αν οι έρευνες λένε ότι σκοπεύουν να τα αποφύγουν.

Τα εμπορικά κέντρα προετοιμάζονται για το καλύτερο σενάριο ότι οι καταναλωτές θα επιθυμούν την χαρά μιας επίσκεψης σε ένα εμπορικό κέντρο, ενώ απεύχονται το χειρότερο, που θα ήταν ένας ακόμη γύρος υποχρεωτικών διακοπών λειτουργίας εμπορικών κέντρων που θα προκληθεί από την αύξηση νέων κρουσμάτων Covid-19.

Οι άνθρωποι θα πάνε στα εμπορικά κέντρα, αλλά μπορεί να πάνε μόνο μία φορά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, καθώς προσπαθούν να ενοποιήσουν τα ταξίδια και να μειώσουν τον κίνδυνο, ιδίως σε περιοχές της χώρας όπου οι περιπτώσεις Covid-19 συνεχίζουν να αυξάνονται.

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα εμπορικά κέντρα μπορεί να επιδεινωθούν από το γεγονός ότι οι προωθητικές ενέργειες κατά τη διάρκεια των γιορτών, όπως η φωτογράφηση με τον Άι Βασίλη ή η μετάβαση σε ένα εστιατόριο ή ένα χώρο ψυχαγωγίας, είναι λιγότερο ισχυρές φέτος λόγω κοινωνικών αποστάσεων και περιορισμών χωρητικότητας.

Η επιθυμία να ενοποιηθούν οι επισκέψεις για ψώνια μπορεί να σημαίνει ότι οι τα πολυκαταστήματα η τα ανοικτά εμπορικά κέντρα θα μπορούσαν πολύ καλά να “κλέψουν” ένα μέρος των επισκέψεων που έγιναν σε εμπορικά κέντρα πέρυσι.

Η ICSC προβλέπει ότι οι δαπάνες για διακοπές θα αυξηθούν κατά 1,9% φέτος. Οι καταναλωτές ξοδεύουν λιγότερα για ταξίδια, διασκέδαση, φαγητό έξω λόγω της πανδημίας και πολλοί retailers στοιχηματίζουν ότι θα χρησιμοποιήσουν αυτά τα χρήματα για δώρα διακοπών.

Είναι σαφές ότι φέτος θα είναι διαφορετικά τα πράγματα.Οι καταναλωτές θέλουν και περιμένουν να πάνε σε ένα εμπορικό κέντρο αλλά ζητάνε ισχυρά μέτρα ασφάλειας.

Όσο πιο προφανές και πιο ευσυνείδητη είναι η διαχείριση της ασφάλειας από τα εμπορικά κέντρα τόσο πιο πιθανό είναι να έχουν μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών

Η Unibail-Rodamco-Westfield, διεθνής εταιρεία εμπορικών κέντρων που διαθέτει εμπορικά κέντρα Westfield στοιχηματίζει επίσης ότι οι οικογένειες θα θέλουν να διατηρήσουν τις παραδόσεις των διακοπών περισσότερο από ποτέ φέτος, συμπεριλαμβανομένων των επισκέψεων στα εμπορικά κέντρα.

Έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι αναζητούν κάποια αίσθηση κανονικότητας σε αυτή την περίοδο που έχει τόσες πολλές αλλαγές και δυσκολίες.

Τα εμπορικά κέντρα και οι retailers προσπαθούν να επεκτείνουν την περίοδο των διακοπών όσο το δυνατόν περισσότερο φέτος, με προσφορές και προωθητικές ενέργειες που ξεκινούν τον Νοέμβριο.

Όλοι γνωρίζουμε ότι η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου αυξάνεται αλματωδώς και η αγορά του retail συμπιέζεται.Αυτή η χρονιά είναι η αρχή μιας μεγάλης αλλαγής που θα επανακαθορίσει την συνολική αγορά.

Οι καταναλωτές αναζητούν την ευκολία των ηλεκτρονικών αγορών αλλά αγαπούν την κοινωνικοποίηση και εμπειρία της επίσκεψης στα καταστήματα.Αυτή η νέα αγορά θα διαμορφωθεί από αυτήν ακριβώς την ισορροπία.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.